Skip to content
Politică

O nouă victorie pentru Dragnea în Justiție. Ce se întâmplă cu cazul Tel Drum

Inquam Photos

Tribunalul Teleorman a respins ca nefondată o solicitare a procurorilor DNA, care-l investighează pe Liviu Dragnea, de redeschidere a unei anchete în care era implicată societatea Tel Drum. Decizia este definitivă.

Era vorba de o anchetă care a fost clasată în 2013 și care viza societatea Modul Proiect SA, asociația Tel Drum-Euroconstruct Trading ’98 și pe inginerul proiectant Doru Cătălin Gudei.

Astfel,  vizată era acordarea preferențială de contracte publice de către Consiliul Județean Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. ”Nu au rezultat indicii temeinice care să confirme săvârșirea unei fapte de natură penală”, a fost concluzia procurorului din 14 octombrie 2013, citat de ziare.com.

Totuși, în noiembrie 2017, procurorii DNA care-l investigau pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum, au descoperit noi indicii și au cerut redeschiderea cazului. În plus, cei vizați în acest caz ar fi putut invoca autoritatea de lucru judecat. După cum am arătat, cererea a fost respinsă de judecătorii de la Tribunalul Teleorman.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este bănuit de DNA că s-ar afla în spatele societății Tel Drum, în perioada în care era și președinte la CJ Telreorman. Acuzațiile: două infracțiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat.

Într-un caz similar, Înalta Curte a admis în luna octombrie o cerere făcută de DNA într-un dosar care îl vizează pe președintele PSD. Judecătorii au confirmat atunci redeschiderea urmăririi penale in rem (asupra faptei – n.red.), cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ancheta în acest dosar a fost inițial închisă în 2013, însă procurorii DNA au cerut redeschiderea urmaririi penale, motivând că, la momentul anchetei, probele nu au fost administrate în mod corespunzător și acum dețin dovezi noi.

Această cauză vizează privatizarea Tel Drum, precum și reabilitarea unor drumuri județene.

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar și alte persoane: Mugur Bătăuș, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorița Păscuțu și Marian Fiscuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *