Skip to content
Politică

O nouă zi, o nouă păruială în Parlament. Tăriceanu a luat la bastoane opoziția

alde.ro

Mai trece o zi, se mai întâmplă o păruială în Parlament. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a luat la bastoane opoziția.

Liderul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) s-a arătat deranjat joi de punctul de vedere transmis de către un senator USR în ceea ce privește justiția, relatează DCnews. În aceeași declarație susținută în plenul Senatului, Tăriceanu a amintit nenumăratele abuzuri din instanțe și parchete apărute în ultimii ani în spațiul public.

„Am auzit, mai devreme, intervenția unui coleg senator, care făcea paralela între România și Polonia. În primul rând, vreau să vă spun că Polonia este o țară care merită toată admirația pentru că știe să-și respecte valorile, tradițiile, independența și suveranitatea. Nu am să fac comentarii în legătură cu ce decide Polonia și, în mod suveran, Parlamentul. Am să vă zic ce mă preocupă pe mine în calitate de senator și ceățean român. Vreau ca în Senatul României să nu mai aud astfel de luări de cuvânt din partea unor tineri parlamentari, tineri în sensul prezenței în Parlament, care fac dovada faptului că trăiesc în România aproape degeaba.

Ei nu văd ce proporții a luat în țara noastră statul represiv. Nu văd ce s-a întâmplat în ultimii ani cu justiția din România care a fost călcată în picioare. Independența ei a rămas doar pe hârtie! Care este independența justiției atunci când serviciile intervin în derularea actului de Justiție și în curțile care fac Justiția, nu mă refer la procurori. Aceasta este justiția pe care o apărați? Sunt absolut decepționat de acest lucru. Mă mir de astfel de luări de cuvânt. În loc să aud din partea unui partid, ecoul cetățenilor, care ar fi trebuit să prețuiască, mai mult decât orice, valorile liberale, drepturile și libertățile cetățenilor și să le pună pe primul plan, văd că în continuare vreți să mențineți aceeași frăție nenorocită care a distrus țara, justiția și încrederea în ea, între servicii, aparatul represiv, instituțiile de forță ale statului. Nu acesta este modelul de democrație liberală, europeană pe care toți ne-o dorim! Nu acesta este modelul pentru care am intrat în UE”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

2 comentarii la “O nouă zi, o nouă păruială în Parlament. Tăriceanu a luat la bastoane opoziția

  1. PSD si ALDE au infiintat un parchet special pentru intimidarea si anchetarea procurorului PANAIT. Blestemati sa fiti in veci criminalilor !

  2. Măgarul de Călin Popescu-Tăriceanu n-a vrut să-i dea lui Adriean Videanu metroul când i l-a cerut!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *