O ofensivă terestră în Gaza este inevitabilă, spune un fost şef al Shin Beth

captura video

Contraamiralul Ami Ayalon, fostul şef al Shin Beth – serviciul de informaţii interne al Israelului – a declarat într-un interviu pentru Le Figaro că „o ofensivă terestră în Gaza este inevitabilă pentru a eradica aripa armată a Hamas”, dar a subliniat că trebuie să existe o schimbare de abordare politică în problema palestiniană, arătând cu degetul inclusiv guvernul pentru eşecul serviciilor de securitate, care au fost „oarbe”.

Întrebat dacă este inevitabilă o operaţiune terestră în Gaza, contraamiralul a răspuns că afirmativ. „Nu avem de ales decât să distrugem Brigăzile Izzeddine al-Qassam”, a spus el.

„Hamas este o organizaţie foarte bine structurată, Hamas este o ideologie şi Hamas este o mişcare socială. Trebuie să luptăm împotriva aripii militare a mişcării, Brigăzile Izzeddin al-Qassam. Trebuie să ne asigurăm că această capacitate militară uriaşă nu mai este la uşa noastră. Acest lucru necesită o operaţiune militară uriaşă”, a argumentat Ami Ayalon.

El a atras însă atenţia că ar trebui că Israelul să-şi schimbe „complet” politica, pentru a crea un „partener” palestinian. „Trebuie să spunem de la început că războiul nostru nu este împotriva poporului palestinian. Războiul nostru este împotriva aripii militare a Hamas. Chiar înainte de a ataca, ar trebui să spunem că dorim să creăm o realitate în care să putem lucra împreună”, a arătat el.

Ami Ayalon recunoaşte că ceea ce s-a întâmplat la 7 octombrie 2023 a fost „în primul rând, un eşec uriaş” din partea agenţiilor de securitate” israeliene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL