Skip to content
Politică

O organizație extremistă a atacat Ambasada României

dantomozei.ro

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Ambasada României la Budapesta a fost atacată de o organizație extremistă denumită Mişcarea celor 64 de Comitate.

Timp de opt ore, membrii grupării au acoperit stema aflată pe sediul reprezentanței diplomatice cu un steag al Ţinutului Secuiesc, afirmă deputatul PMP Marius Paşcan pe pagina de Facebook, după cum relatează B1.ro.

„Un nou gest provocator și agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremistii unguri din ,,Mișcarea celor 64 de Comitate” din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc. Nădăjduiesc ca autoritățile României să nu rămână într-o expectativă lașă și să reacționeze cu fermitate, pe cale oficială, solicitându-i premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere cuvenitele reacții și aplicarea sancțiunilor legale. Astfel de acțiuni sunt periculoase și se pot amplifica și radicaliza dacă nu sunt stopate din fașă. Dar poate că există un interes chiar din partea Budapestei în a tensiona artificial relațiile bilaterale cu țara noastră și nu văd, chiar într-o astfel de perspectivă, de ce am sta pasivi, cu capul plecat, în anul Centenarului Marii Uniri”, a scris deputatul, care a postat şi câteva fotografii cu incidentul pe care le puteți vedea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *