Skip to content
Politică

O poveste fără eroi: și Dragnea, și Tudose și-au bătut joc de o vizită la nivel înalt SURSE

vice.com

Citiți în cele ce urmează o poveste fără eroi: și Liviu Dragnea (președintele PSD), și fostul premier Mihai Tudose și-au bătut joc de o vizită la nivel înalt.

Liviu Dragnea n-a vrut să amâne şedinţa Comitetului Executiv de pe 15 ianuarie în care a fost mazilit Mihai Tudose, deşi fusese avertizat că a doua zi prim-ministrul PSD urma să-l primească la Palatul Victoria pe Shinzo Abe (șeful Guvernului Japoniei), a declarat „pe surse” un vicepreședinte PSD pentru Adevărul.ro. Până şi partenerii din ALDE i-au cerut lui Liviu Dragnea să amâne CEX-ul, dar s-au lovit de refuzul liderului PSD. Amintim că Shinzo Abe urma să sosească în România însoţit de o delegaţi de oameni de afaceri cu scopul de a parafa investiţii.

Vicepreședintele PSD menționat a povestit pentru Adevărul.ro sub rezerva anonimatului că Dragnea a refuzat, pe motiv că „fiecare zi care trece este în avantajul lui Mihai Tudose“. Erau zilele în care atât Liviu Dragnea, cât şi Mihai Tudose îşi căutau aliaţi în teritoriu pentru a câştiga lupta pentru putere în PSD. Potrivit sursi citate, nu doar colegii de partid l-au rugat pe Dragnea să mai amâne execuţia lui Tudose, ci şi partenerii din ALDE, partid din care face parte ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, dar liderul social-democrat a fost de neclintit. Mai mult: în timpul CEX-ului în care a fost executat Mihai Tudose, nimeni n-a scos o vorbă despre vizita premierului Japoniei în România, cu toate că demisia premierului Tudose ar fi afectat imaginea guvernării PSD. Aceeași sursă susţine că, la finalul şedinţei CEX, Tudose a anunţat că nu va asigura interimatul tocmai, ca să se răzbune pe Liviu Dragnea, ştiind că, a doua zi dimineaţă, nu va avea cine să-l primească pe Shinzo Abe. „Dragnea era fericit că scăpase de Tudose. Pe cine mai interesa Shinzo Abe?“ a povestit amuzat vicepreşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *