Skip to content
Știri locale

O primărie din Gorj a cumpărat 200 de instrumente muzicale deşi în sat mai sunt 70 de copii la şcoală

gorjonline.ro

O primărie din judeţul Gorj a făcut o achiziție controversată: a cumpărat aproape 200 de instrumente muzicale pentru căminul cultural, deşi în comună u mai sunt ai mult de 70 de copii.

Primăria din Arcani a pus la bătaie peste 400.000 de lei pentru cumpărarea instrumentelor, iar o firmă din Brăila, cu doar 3 angajaţi, a câștigat contractul. Pentru 282.000 de lei, firma va furniza instrumentele pentru căminul cultural din localitatea cu puțin peste 1.000 de locuitori.

Primăria a cumpărat nu mai puţin de 45 de flaute, şi 9 ţambale, în total 200 de instrumente muzicale vor intra în dotarea căminului cultural din comuna Arcani, aflată la 14 kilometri de municipiul Târgu Jiu.

În comuna Arcani din județul Gorj mai sunt în jur de 70 de elevi.

Potrivit gorjonline.ro, lista instrumentelor muzicale achiziționate de Primărie arată cam așa:

Flaut – 45 bucăți

Fluier – 45 bucăți

Țambal – 9 bucăți

Saxofon – 6 bucăți

Trompetă – 25 bucăți

Trombon – 9 bucăți

Chitară – 5 bucăți

Mandolină – 6 bucăți

Orgă – 2 bucăți

Acordeon – 8 bucăți

Clarinet – 5 bucăți

Nai – 14 bucăți

Cimpoi – 9 bucăți

Pian – 4 bucăți

Vioară electrică – 19 bucăți.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul local în 2016 și a fost depus la Agenția de Finanțare și Intervenții Rurale, de la care s-a obținut finanțarea. Cu acești bani a fost reabilitat căminul cultural și au rămas bani și pentru dotare. Primarul spune că va fi organizată în localitate și o tabără de muzică instrumentală pe timp de vară. Instrumentele, spune el, nu sunt de nivel profesionist, ci strict pentru instruirea unor începători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *