O rachetă cade în apropiere de Tel Aviv. Brigăzile Ezzedin al-Qassam, revendică un tir de două rachete de tip M90

sursa foto: X / Raw Talk

O rachetă a căzut în larg, în apropiere de Tel Aviv marţi, potrivit armatei israeliene, un tir efectuat din Fâşia Gaza şi revendicat de aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, relatează AFP.

O jurnalistă AFP aflată la faţa locului a auzit o explozie.

Ultimele tiruri de rachetă ale Hamas la Tel Aviv au avut loc în urmă cu peste două luni.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa armată a Hamas, au anunţat marţi că au ”tras două rachete (de tip) M90 asupra Tel Avivului şi periferiei acestuia”, din Fâşia Gaza, devastată de la 7 octombrie de un război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană.

Armata israeliană a anunţat că ”un proiectil identificat ca provenind din Fâşia Gaza a căzut în spaţiul maritim din centrul Israelului”, la aproximativ 70 de kilometri de teritoriul palestinian.

Aceste tiruri intervin în contextul în care Israelul a anunţat că trimite joi negociatori să reia discuţii cu privire la un armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza.

Hamasul a anunţat că preferă ca mai degrabă să se aplice un plan în trei faze în vederea unui armistiţiu durabil, propus în mai de către preşedintele american Joe Biden, ”în loc de negocieri suplimentare”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: