O româncă a fost aleasă în premieră să țină un discurs la deschiderea oficială a anului la Universitatea Perugia

Universitatea Perguia
Sursa foto: wikipedia.ro

O româncă a fost aleasă dintre peste o mie de studenți din întreaga lume să vorbească la deschiderea oficială a anului universitar la Perugia. „Cred că vor veni mulți italieni în România, prin Erasmus”

Ana-Maria Vătămanu este studentă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București și a obținut o bursă Erasmus în orașul italian, renumit pentru Facultatea de Medicină Veterinară, cea mai apreciată din Peninsulă.

Ana-Maria este studentă în anul V, iar anul IV l-a petrecut tot la Perugia, tot cu ajutorul unei burse Erasmus. Anul trecut universitar a reușit să învețe foarte bine limba italiană și spune că este apreciată de profesori și colegi atât pentru performanțele școlare, cât și pentru nivelul de italiană pe care l-a atins.

„La 1 septembrie am fost aleasă de Universitatea din Perugia între cei care au reprezentat-o la un eveniment cu câteva sute de studenți din întreaga lume, Young Sparks. Acolo m-a cunoscut rectorul școlii din Perugia și i-a plăcut cum am vorbit la interviurile televizate pe care le-am dat mai multor posturi locale. I-au plăcut și ideile mele și, deși nu mi-a spus direct, a vorbit cu cei de la Biroul Internațional și le-a cerut să mă pună să țin discursul din partea studenților străini”, a povestit Ana-Maria.

Peste 1.000 de studenți străini la Perugia

În Perugia sunt peste 1.000 de studenți străini și orașul este recunoscut ca unul cu foarte mulți studenți, raportat la numărul de locuitori. Peste 20% din populația de peste 165.000 de locuitori este formată din studenți, cei mai mulți veniți din alte orașe sau chiar din alte țări.

„Să fii ales să vorbești la deschiderea anului școlar este o foarte mare onoare, deoarece ești ales din peste 1.000 de studenți străini valoroși, între cei mai buni din țările lor. Și este vorba de studenți din Spania, Germania, Franța, Regatul Unit, țările nordice, America Latină și multe altele. Odată cu mine au fost două premiere: sunt prima studentă din România care a ținut un discurs la deschiderea anului școlar și prima studentă de la Medicină Veterinară care a fost invitată să țină un discurs la acest eveniment”, a mai dezvăluit românca.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL