Skip to content
Politică

O româncă a fost desemnată polițistul anului în lume. Ce distincție prestigioasă a primit

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a felicitat-o luni pe Raluca Domuța, comisar șef de poliție, premiată de către International Association of Women Police cu distincția „International Female Police Peacekeeper 2015”, conform unui comunicat de presă al MAI.

Potrivit sursei citate, în convorbirea telefonică purtată cu polițista, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că acest premiu este o recunoaștere a importanței activității pe care aceasta o desfășoară în misiunea internațională MINUSTAH — Haiti și aduce onoare polițiștilor români și instituției Poliției Române.

Raluca Domuța a fost premiată în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Cardiff — Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca apreciere pentru implicarea în activitățile de căutare și salvare a sute de persoane din Haiti afectate în urma cutremurului din anul 2010, precum și pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acționează în acea regiune pentru limitarea efectelor holerei.

De asemenea, polițista a fost apreciată pentru contribuția adusă la misiunea de sprijinire a procesului de pace și stabilizare din Haiti.

Ofițerul de poliție Raluca Domuța este absolventă a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar în prezent este șef poliție regiune în cadrul misiunii internaționale din Haiti, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *