Skip to content
Internațional

O româncă, în Consiliul Consultativ al preşedintelui american Donald Trump, pentru Ştiinţă şi Tehnologie

news.mit.edu

O româncă, Daniela Rus, va fi membră a Consiliului Consultativ al preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru Ştiinţă şi Tehnologie, conform unui anunţ al Casei Albe. Șefă a laboratorului de robotică al Massaschusetts Institute of Technology (MIT), Daniela Rus, se declară recunoscătoare să poată adăuga acestui organism perspectiva sa, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor.

Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume”, a declarat Daniela Rus, conform MIT News.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj și a emigrat în SUA în anii 1980. La doar 30 de ani, în 1993, devenea doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University. Din 2003, lucrează la Massaschusetts Institute of Technology (MIT), unde din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţă Artificială (LSCID), considerat cel mai performant din lume în domeniul roboticii.

Nu pot să spun că mă gândeam că voi fi profesoară la MIT când eram la liceu, în România, dar aveam suficiente visuri, nu am ştiu care sunt realizabile, dar asta e o treaba foarte importantă, dacă ai visuri, ai idei, ai dorinţă să faci ceva, e foarte important. Citeam Jules Verne cu mare pasiune. Şi pot să spun că poveştile lui chiar mă inspiră şi astăzi. Eram foarte pasionată şi îmi aduc bine aminte de filmul Pierdut în Spaţiu şi de Star Trek”, declara ea pentru Pro TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *