O româncă, numită la conducerea unui comitet ONU

Sursa foto: Laura-Maria Craciunean-Tatu/ Facebook
Sursa foto: Laura-Maria Craciunean-Tatu/ Facebook

Laura-Maria Crăciunean-Tatu, conferențiar univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, a fost aleasă în funcția de președinte al Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR).

Propunerea EEG a fost aprobată, prin consens, și de celelalte grupuri regionale.

Alegerea unui expert român, în funcția de președinte al unui comitet ONU însărcinat cu protecția drepturilor omului, constituie o premieră.

Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale este unul dintre cele nouă comitete principale ale ONU cu mandat în sfera drepturilor omului. Acesta monitorizează implementarea de către statele părţi a Pactului internațional cu privire la drepturile economice, sociale și culturale, este alcătuit din 18 experți independenți, organizați în cinci grupuri regionale, aleși pentru un mandat de 4 ani, care poate fi reînnoit.

Comitetul este condus de un birou, ales pentru un mandat de 2 ani, format dintr-un președinte, trei vicepreședinți și un raportor.

Cine este Laura-Maria Crăciunean-Tatu

Laura-Maria Crăciunean-Tatu este conferențiar univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, unde predă cursurile de Drept internațional public, Drept internațional umanitar și Drept diplomatic și consular.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: