Skip to content
Politică

O scamatorie a lui Bodog a SECRETIZAT prețurile medicamentelor cumpărate din bani publici

ebihoreanul.ro

O scamatorie a lui Florian Bodog (actualul ministru al Sănătății) a SECRETIZAT prețurile medicamentelor cumpărate și decontate din bani publici.

Catalogul National al Preturilor Medicamentelor de uz uman autorizate pentru punere pe piata in Romania, CANAMED, nu mai este vizibil de cateva luni pe site-ul Ministerului Sanatatii. Inainte de mandatul ministrului Bodog, catalogul CANAMED era public si putea fi consultat pe site-ul MS. Un Ordin de ministru emis in primavara anului trecut de Florian Bodog nu mai prevede obligativitatea publicarii CANAMED, asa cum legislatia prevedea anterior. Mai mult, Ministerul Sanatatii si institutiile din subordine refuza sa comunice pretul de achizitie, din bani publici, al medicamentelor, in baza solicitarilor pe Legea 544 privind accesul la informatii de interes public, invocand faptul ca preturile ar fi publice, in CANAMED, scrie Hotnews.

Achizitiile de medicamente in procedura speciala, de urgenta, nu sunt publicate nici pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), astfel ca, in lipsa publicarii CANAMED, pretul acestora ramane un mister.

Contactata saptamana trecuta de Hotnews.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, a invocat o problema de ordin tehnic la site-ul MS, nu scoaterea CANAMED din transparenta publica, si a promis o rezolvare. Purtatorul de cuvant al Ministerului Sananatii nu a mai raspuns la apelurile reporterului HotNews.ro saptamana aceasta pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu acest subiect.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii exista in continuare o sectiune dedicata CANAMED, insa catalogul nu poate fi accesat.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *