Skip to content
Politică

O ședință de urgență a UE va avea loc vineri, la Bruxelles

Uniunea Europeană va organiza vineri, 20 noiembrie, la Bruxelles, o şedinţă a miniştrilor de Interne privind masurile care se impun la nivel mondial dupa atentatele din Paris.

Președintele Franșei, Francois Hollande, va solicita prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, după atentatele sângeroase de acum câteva zile din capitala Franței.

Îîn același context, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a cerut ca Statele Unite şi Rusia să îşi dea mâna şi să formeze o coaliţie pentru exterminarea teroriştilor din Statul Islamic.
Francezii vor distrugerea totală a jihadiştilor din Statul Islamic. Un mesaj identic a venit din partea lui Barack Obama, care a promis că americanii îşi vor dubla eforturile pentru a elimina organizaţia teroristă.

Liderul de la Casa Albă şi premierul britanic David Cameron au început deja discuţiile pe tema modului de combatere a terorismului și cum să aducă pacea în Siria.
Vineri, la Bruxelles, va avea loc un consiliu de urgență al miniștrilor de interne și ai justiției din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Şedinţa a fost cerută de Franţa, care ar putea solicita acolo şi o nouă politică în materie de imigraţie.
Preşedintele Comisei Europene nici nu ia însă în calcul acest lucru. Jean Claude Juncker a declarat că atentatele din Franţa nu schimbă cu nimic politica europeană în privinţa primirii refugiaţilor şi a cerut liderilor mondiali să nu cedeze în faţa emoţiilor, informeaza B1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *