O statuie din Iași dă palpitații trecătorilor: „N-am putut să dorm azi-noapte”

Sculptura „Hidra” va rămâne expusă în centrul Iaşiului timp de o lună. Colaj foto / surse foto: captură video Facebook

Poliţiştii ieşeni au demarat cercetări, după ce în spaţiul public au apărut imagini care arată cum o femeie loveşte cu piciorul o statuie expusă în centrul Iaşiului în cadrul proiectului „Luna sculptorilor români“. Femeia se arată revoltată că opera artistică „Hidra” a sculptorului Costin Ioniță ar reprezenta nişte şerpi şi susţine că ar trebui dărâmată, potrivit News.ro.

Opera de artă, intitulată Hidra, a fost realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, în Piața Presei Libere pe soclul rămas liber după îndepărtarea statuii lui Lenin, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti. Acum este expusă la Iași, în Parcul Voievozilor. În mediul online au fost difuzate imagini cu o femeie revoltată de modul în care arată statuia expusă în Iaşi, care o loveşte cu piciorul.

„Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori”, spune indignată femeia.

O altă femeie îşi face cruce în faţa statuii şi spune că a venit să vadă creaţia cu ochii ei. „Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei”, a spus ieşeanca. Poliţiştii au demarat cercetări în urma imaginilor care arată cum una dintre femei loveşte statuia cu piciorul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL