Skip to content
Politică

O ştire inedită dă peste cap tiparul veştilor despre românii din străinătate

O ştire inedită dă peste cap tiparul veştilor despre românii din străinătate. Ce a făcut un conaţional din diaspora.

Un botoşănean plecat la muncă în Italia a reuşit să impresioneze prin onestitatea lui. Daniel Şchiopu, muncitor în construcţii, a descoperit o comoară uitată în casa unei familii de italieni dărâmată de cutremurele din 2009, a căutat proprietarii şi le-a înapoiat-o, gestul lui fiind elogiat de presa italiană, transmite adevarul.ro.

Totul s-a întâmplat în regiunea Abruzzo, provincia L’Aquila din centrul Italiei, în orăşelul Rocca di Mezzo.

Daniel Şchiopu lucrează de 6 ani în Italia, vrând să strângă bani şi să ducă o viaţă mai bună. A terminat facultatea, dar, din lipsă de locuri de muncă, a preferat să plece în Peninsulă. Acum, el lucrează ca muncitor pe şantier, conducând utilaje grele. Pe 1 septembrie 2015, românul muncea ca de obicei pe utilaj printre ruinele caselor doborâte de marele cutremur din 2009 din provincia L’Aquila.  Printre casele avariate, rămăsese mobilă, unde Daniel avea să găsească o adevărată comoară.

”Într-o cutie prăfuită pe un dulap dintr-o cameră a unei case din Rocca di Mezzo, am găsit o mulţime de bijuterii”, spune românul.

Bijuteriile erau din aur, cu pietre preţioase şi au fost evaluate mai târziu la câteva zeci de mii de euro. Multe dintre giuvaericale, susţine presa din Italia, erau vechi şi cu o mare valoare.

Cotidianul ”Il centuro” din provincia L’Aquila susţine că familia care locuise în aceea casă uitase sau nici măcar nu mai ştia de bijuteriile dosite în casă de înaintaşi. Probabil cutia căzuse pe dulap dintr-o ascunzătoare din perete sau din tavan în timpul cutremurului, după ce zidurile cedaseră.

Daniel Şchiopu a luat cutia, a întrebat de oameni şi a găsit familia de italieni care deţinea casa distrusă de cutremur. Nu a cerut recompensă şi spune că nu a tânjit nicio clipă după bijuterii.

”Ceea ce nu ne aparţine nici nu trebuie să ne aparţină. Cred că adevărata comoară este familia şi nu bijuteriile. Nici nu am stat pe gânduri. Eu vreau să muncesc şi nu tânjesc după averea altuia”, a spus botoşăneanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *