Skip to content
Politică

O tânără acuză Jandarmeria că a pus-o degeaba la stâlpul infamiei FOTO

oradestiri.ro
" "

O tânără acuză Jandarmeria că a pus-o degeaba la stâlpul infamiei. Vedeți mai jos despre ce este vorba, precum și fotografia care a devenit mărul discordiei.

Femeia învinuiește Jandarmeria Bistriţa-Năsăud că îi foloseşte imaginea în campanii de prevenire, în contextul ilustrării unor fapte antisociale. Andreea Petruţ (originară din municipiul Coldea, județul Brașov) şi-a găsit o fotografie în care apare cu o portavoce pe pliante comandate de Jandarmerie. Pe de altă parte, reprezentanţii instituției spun că au exemplificat un comportament adecvat, şi nu unul ilegal sau necorespunzător, scrie Adevărul.ro.

" "
" "

„Am fost şocată când un amic din Bistriţa mi-a trimis fotografiile cu fly-erele cu poza mea distribuite prin oraş de Jandarmeria Bistriţa, într-un pliant pentru „Prevenirea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice”.    „Nu-mi doresc ca imaginea mea să fie utilizată în campaniile jandarmeriei în contextul ilustrării faptelor antisociale. Nu mi se pare deloc în regula ca un om cu o portavoce să devina un simbol al faptelor antisociale la adunările publice.   Toţi cei care mă cunoaşteţi şi m-aţi văzut protestând în ultimii ani stiţi că nu am instigat niciodată la încălcarea legii, la violenţa şi nu am manifestat un comportament sau limbaj necorespunzator vis’a’vis de forţele de ordine. Am protestat mereu paşnic, singura diferenţă dintre mine şi alte zeci de mii de protestatari fiind că am avut o portavoce prin care încercam sa anim oamenii şi să dau din energia mea mulţimii.   Dacă aveţi mai multe cunoştinţe în drept ca mine şi puteţi să vă daţi seama dacă publicarea şi distribuirea fotografiei mele în contextul acesta constituie o încalcare a Legii drepturilor de autor sau a dreptului la imagine reglementat prin Codul Civil, vă rog mult, daţi-mi un semn”, a scris Andreea Petruț pe Facebook.

Pe de altă parte, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud transmite că fotografia a fost luată de pe site-urile de ştiri care promovau protestele din înteaga ţară şi că nu a avut drept scop să incrimineze pe cineva.

„Pliantul a fost realizat pentru activitatea de prevenire, nicidecum nu era o idee de a incrimina o activitate a cuiva. Mai mult, am exemplificat un comportament adecvat, în cadrul participării la o acţiune de protest. Nu am vrut să arătăm prin acele pliante un comportament «aşa nu»”, a explicat Georgeta Căşvan (purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud) pentru publicația citată.

Vedeți AICI poza cu pricina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *