Skip to content
Educație Societate

O tânără respinsă la examenul de la Academia de Poliţie, înmatriculată după ce Corpul de Control al ministrului a găsit nereguli la corectarea lucrării acesteia

Inquam Photos / Octav Ganea

O tânără care a fost respinsă, în luna septembrie a anului trecut, la examenul de la Academia de Poliţie a fost înmatriculată la această instituţie de învăţământ, după ce Corpul de Control al ministrului a găsit nereguli în modul cum a fost corectată lucrarea acesteia, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Vela a declarat, joi, că ministerul a fost sesizat de mama tinerei în legătură cu nereguli la modul cum a fost corectată lucrarea fiicei sale, scrie news.ro.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a fost sesizată de către doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidat în luna septembrie la examenul de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, cu privire la unele nereguli referitoare la modul de corectare a foii de răspuns a candidatei Popescu Andreea Lucia, cu prilejul sesiunii de admitere din 2019 la Facultatea de Poliţie de Frontieră din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, a afirmat ministrul de Interne.

Vela a explicat că, în urma verificărilor făcute, Corpul de Control a constatat că sesizarea este întemeiată.

Corpul de Control al ministrului a efectuat verificări amănunţite şi a constatat ca întemeiată sesizarea, sens în care am aprobat luarea măsurilor necesare în vederea înmatriculării domnişoarei Popescu Andreea Lucia ca studentă în anul întâi. Problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare, pe motiv că în scrierea răspunsului a depăşit spaţiul de răspuns alocat. Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei depusă la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată”, a mai spus Vela.

El susţine că de acum încolo în cadrul MAI lucrurile se vor desfăşura în condiţii normale şi legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *