O ţară din Europa va amenda oamenii care se uită la telefon când merg pe stradă

telefon mobil
Sursa foto: NordWood Themes / Unsplash

În general, ziua noatră începe cu telefonul mobil și, de cele mai multe ori, tot așa se termină. Dar cum ar fi să te trezești cu amendă. Dacă nu crezi, o țară din Europa, va amenda oamenii care se uită la telefon când merg pe stradă.

Deși nu este o detinație sută la sută aleasă de turiștii români, cu toate astea este locul pe care milioane de români o vizitează în fiecare an, și în același timp, este locul unde locuiesc extrem de mulți români.

Dar, și pentru unii și pentru ceilalți s-ar putea să devină locul unde vor scoate bani din buzunar pentru a plăti o inedită amendă. Astfel, care este țara din Europa care va amenda oamenii care se uită la telefon când merg pe stradă.

Din informaţiile autorităților locale, Garda Civilă te amendează dacă mergi pe stradă uitându-te pe mobil. De fapt, autoritățile au lansat un avertisment serios pe rețelele de socializare. Când vine vorba de mersul pe stradă, pietonii sunt și ei o piesă cheie a unei circulații care se pune în pericol în fața celei mai mici distrageri.

Odată cu sosirea telefonului mobil, s-a schimbat complet societatea noastră, conversațiile au fost reduse față în față și sunt tot mai multe accidente în fața acestui element care afectează și traficul.

Concret, Spania este țara din Europa care va amenda oamenii care se uită la telefon când merg pe stradă

Social media a servit la răspândirea unui mesaj puternic care ar trebui să servească la îmbunătățirea traficului și la creșterea securității. Telefonul este un mare dușman, atât de crud încât ne poate chiar speria mai mult decât o sperietură. Prin urmare, este esențial să avem clare câteva reguli esențiale.

Când vine vorba de condusul pe șosea, nu vă uitați la telefon în niciun vehicul, dar nici pe jos. Ar fi bine să începi să ai grijă de sănătatea ta și atunci când ești pe stradă. În fața oricărui contratimp, poți oricând să reacționezi la timp și să fii foarte atent la ceea ce îți dictează drumul.

În caz contrar, nu te confrunți doar cu o amendă, ci și cu un accident care se poate dovedi teribil din toate punctele de vedere. Așa că ar fi bine să fim foarte atenți la ceea ce ne dictează agenții autorității pentru a nu exista nicio greșeală sau problemă.

În Spania, 20% din accidente au loc din cauza telefonului

Acest instrument a devenit o problemă pentru circulație, fie că ne aflăm în marile orașe sau în localități, cu toții suntem expuși la această greșeală gravă. Telefonul este un element de distragere a atenției care ne lasă într-o situație vulnerabilă. Faptul că suntem urmăriți pentru a trimite un mesaj sau a răspunde la un e-mail ne poate costa foarte scump.

Pe termen lung, poate fi o problemă mai mare care va ajunge să fie cea care va marca soarta multor oameni. A fi cu ochii pe ceea ce ne spune telefonul înseamnă că nu suntem atenți la trafic. Să traversezi strada când nu poți, este ceva ce poate se întâmplă cu telefonul de mare dușman.

Poliția a dat ca un fapt acest 20% de persoane care ar fi putut evita un accident dacă ar fi lăsat telefonul în urmă. Viața este cel mai valoros lucru pe care îl avem, aruncând-o sau pauză ca urmare a unui dispozitiv este ceva care ne poate provoca mai mult de o reflecție.

Când mergi pe stradă mergând pe jos trebuie să fii atent la ce se întâmplă în jur. Orice element care apare brusc, o mașină sau o motocicletă, cel puțin putem să îl vedem venind și poate să ne ferim de el, salvând corpul și poate viața. Un accident se întâmplă în câteva secunde, câteva secunde prețioase pe care, cu o atenție sporită la ceea ce facem, le putem folosi în cel mai bun mod posibil.

 În filmulețul postat de autoritățile spaniole pe rețelele de socializare se vorbește despre oameni care merg de parcă ar fi zombi care se uită la telefonul de pe stradă. Pe lângă faptul că este o practică foarte proastă, el este și un mare dușman al sănătății fizice și mentale.

Dacă nu putem să lăsăm telefonul în geantă sau în buzunar în timpul ce ne duce la destinație este că într-adevăr avem un fel de dependență care nu este deloc bună.

Aşadar, de acum încolo țineți minte, 20% din accidente și 200 de euro amendă este ceea ce vă va provoca telefonul în țara din Europa care va amenda oamenii care se uită la telefon când merg pe stradă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: