Skip to content
Politică

O țară europeană a legalizat utilizarea canabisului în scopuri medicale

Viata In Verde Viu

O țară europeană a legalizat vineri utilizarea canabisului în scopuri medicale.

Concret, Parlamentul din Portugalia cu largă majoritate un proiect de lege care prevede legalizarea medicamentelor care au la bază marijuana, informează cei de la Reuters, citați de Agerpres.

Proiectul inițial prevedea ca pacienții care au nevoie de asemenea medicamente să își poată procura substanța din propriile culturi, însă Partidul Social Democrat, (PSD), Partidului Popular (CDS) şi Partidului Comunist (PCP) s-au opus, astfel că rămâne ilegală cultivarea de canabis acasă.

Toate partidele în afara CDS-ului au votat proiectul de lege.

În aceste condiții, în Portugalia, canabisul poate fi consumat doar în formă medicamentoasă, cu ajutorul prescripției medicale și numai de la farmacii. Aceste medicamente necesită aprobarea autorității de reglementare farmaceutică din Portugalia.

Substanțele medicamentoase pe bază de marijuana sunt prescrise pentru a tratarea durerii cronice, tulburării de stres post-traumatic, a efectelor secundare cauzate de tratamentul cancerului şi a altor afecţiuni.

Această lege urmează să intre în vigoare la 1 iulie, după ce va fi semnată de președinte, Guvernul având la dispoziție 60 de zile pentru a o pune în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *