O taxă pe avere în UE şi sfârşitul capitalismului în SUA, între ”predicţiile scandaloase” ale Saxo Bank

Sursa foto: Wikipedia

O taxă pe avere în UE, sfârşitul capitalismului în SUA şi o criză majoră de sănătate cauzată de medicamentele pentru obezitate sunt doar câteva dintre ”predicţiile scandaloase” prezentate de Saxo Bank într-un raport publicat marţi, citat de CNBC.

În timp ce 2024 de apropie, banca daneză de investiţii a sugerat că lumea se află într-un ”punct de inflexiune, drumul familiar al ultimului deceniu se apropie de sfârşit”.

Predicţiile se concentrează pe ”o serie de evenimente improbabile, dar subapreciate” care, dacă ar avea loc, ”ar trimite unde de şoc pe pieţele financiare”.

Prognozele nu sunt reprezentative pentru opiniile oficiale ale băncii.

”Totul este să provoace procese de gândire şi ceea ce am descoperit în ultimii 21 de ani este că consiliilor le place atunci când fac planificare anticipată, băncilor centrale le place pentru reducerea riscurilor şi cred că clienţilor noştri le place pentru că este antrenant, este ca şi cum ai fi la o conversaţie bună la masă, în care oamenii se împing unii împotriva celuilalt”, a declarat marţi pentru CNBC Steen Jakobsen, directorul de investiţii al Saxo Bank.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: