Skip to content
Politică

O. Vasilescu, explicații acide privind creșterile salariale: Toată lumea se compară cu medicii

aktual24.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat etapele creșterilor salariale, ținând să afirme că ”toată lumea se compară cu medicii” în privința adaosurile la salariu prevăzute în planul de guvernare.

Mai precis, cu ocazia unei apariții la televiziunea publică, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că deși toți bugetarii vor să aibă salariul ca cel din grila din 2022, bugetul statului nu permite această creștere bruscă. În plus, ministrul Muncii a subliniat faptul că grevele nu vor rezolva situația, conform B1.ro.

“Toată lumea se compară cu medicii acum. Toată lumea vrea să crească la nivelul de salarizare al medicilor. Toată lumea vrea să crească direct pe grila din 2022. Bugetul de stat nu îşi permit aceste creşteri. Dacă ne permiteam aceste creşteri, puneam de la început, nu mai era nicio creştere etapizată. Puneam la toţi cât apare în căsuţa din 2022 şi era reglat, era perfect echilibrat sistemul. Dar este o lege a creşterilor salariale. Anul trecut am avut 22% creşteri în sistemul bugetar, pe medie. Anul acesta, fiind acest transfer al contribuţiilor, este cel mai greu an din punct de vedere al legii salarizării. Dar creşterile vor fi în perioada următoare. Bugetul de stat îşi permite să crească cu aproximativ 12 miliarde anual. Nu mai mult. Pot să fie 7.000 de greve. Este acelaşi lucru. Nu sunt bani mai mulţi. Singura excepţie pe care am făcut-o a fost pentru medici şi asistente direct în grila din 2022. Şi am mai făcut o excepţie pentru personalul didactic, care are de la 1 martie o creştere de 20%”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *