„O zi bună pentru pacea mondială”: Joe Biden a semnat proiectul de lege cu pachetul de ajutor pentru Ucraina

Sursa foto: Twitter

Joe Biden a semnat miercuri proiectul de lege cu pachetul de ajutor, adoptat de Senat marți seara târziu, în valoare totală de 95 de miliarde de dolari, care include un ajutor de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 26 de miliarde de dolari pentru Israel și 8 miliarde de dolari pentru Indo-Pacific. Pachetul include, de asemenea, un proiect de lege care ar putea duce în cele din urmă la interzicerea TikTok în Statele Unite, oferind companiei-mamă chineză ByteDance aproximativ nouă luni pentru a vinde platforma, altfel va fi interzisă din magazinele de aplicații din Statele Unite.

Purtând pe costum un ac cu steagurile Americii și Ucrainei, Joe Biden a susținut un discurs de la Casa Albă, după ce a semnat proiectul de lege cu planul de ajutor, miercuri. Președintele SUA a spus că este o „zi bună pentru America, o zi bună pentru Ucraina și o zi bună pentru pacea mondială”.

Pachetul de ajutor, a spus Biden, „va face America mai sigură. Va face lumea mai sigură. Și continuă supremația Americii ca lider în lume.

Semnarea pachetului de ajutor a fost punctul culminant a lunilor de negocieri tensionate în Congres, lobby personal din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și o scindare în partea republicană a Camerei care continuă să amenințe poziția de conducere a președintelui Mike Johnson. Conservatorii s-au opus finanțării suplimentare de către SUA a Kievului și au amenințat că îl vor înlătura pe Johnson din cauza gestionării negocierilor, scrie CNN.

Biden a petrecut luni de zile făcând lobby ca Johnson să meargă mai departe cu ajutorul Ucrainei, apelând la înalți oficiali ai administrației și la directorul CIA, Bill Burns, să susțină Ucraina și democrația în Europa și în întreaga lume.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL