Skip to content
Politică

Oameni aduşi pe BANI, la lansarea lui Klaus Iohannis

La lansarea lui Klaus Iohannis de sâmbătă din Piaţa Victoriei, oamenii au fost aduşi să asiste la miting contra-cost. O echipă de jurnalişti România Tv a participat la evenimentul ACL și a descoperit că mulți dintre cei care au venit au fost plătiți cu sume între 10 și 40 de lei. Mărturiile celor care au încasat banii pentru a fi prezenţi în Piaţa Victoriei au fost surpinse cu camera ascunsă, informează romaniatv.net.

Cu două ore înainte de eveniment, în Piața Victoriei, organizatorii făceau ordine cu listele în mâini. Grupurile de oameni semnau prezenţa, iar unul dintre cei care se ocupau de mobilizare a explicat ce trebuie să facă fiecare:

„Rămâi la numărătoare! Să ne numere! O oră ţine! De la 10 la 11. Când începe Iohannis, la 11, să vorbească, noi ne-am dispersat! Şi ne vedem…ne-ntâlnim în alt loc să vă dau… Da? Haideţi! Haideţi! Rămânem aici grupaţi, vă rog!”

Oamenii nu s-au sfiit şi au mărturisit că au fost plătiţi cu 10 lei ca să vină în Piața Victoriei. Alții au fost mai norocoși. Au primit 40 de lei:

 – La noi, la sectorul 4, s-au dat doar câte 10 lei. La dumneavoastră, aveţi idee?
– Se dă patru sute!
– Patru sute? Păi pe noi ne-a păcălit doar cu 10 lei!
– Da, ăştia au zis de patru sute!”

Echipa România Tv și-a negociat telefonic prezenţa la lansare încă de vineri.

Discuţia telefonică dintre reporter şi organizator al mitingului:

„- Eu mă ocup de tot sectorul, de toată filiala, de tot ce-nseamnă acţiuni, campanii, mitinguri. Mai am nevoie de vreo 10- 15 oameni. 
– Sunt administratorul unui bloc de garsoniere şi am foarte multe pensionare.
– Păi aduceţi-le pe toate!
– Le aduc pe toate! Vecina mi-a zis ceva de 10 lei. Dacă vă aduc „o legătură” de vreo 50 de pensionare, nu mărim puţin preţul? Zece lei e de râs!
– Mâine doar stăm o oră. Nu facem absolut nimic. Stăm. Trebuie să ne numere cineva, apoi ne-am cărat. 
– Deci de-aia e preţul mic!
– Da. E doar o oră. 
– Să-nţeleg că atunci când o să fiţi în campanie, preţul e altul!
– Da! Automat! Acolo se dă mai mult! E la zi, e altfel..Am avut şi la 50 de lei acţiune!  Dacă cineva întreabă, sunt membre la PDL sector 4. Sunt membre de partid”

Preţul de numai 10 lei a inclus prezenţa pentru numai o oră în Piaţa Victoriei, dar în funcţie de zgârcenia şefului de filială, au existat şi manifestanţi norocoşi, care s-au ales cu 40 de lei. Cât despre convingerile politice ale organizatorilor, ele se auzeau la tot pasul: „Oricare vine, toţi fură! Toţi sunt hoţi!”.

6 comentarii la “Oameni aduşi pe BANI, la lansarea lui Klaus Iohannis

 1. Aveti si alte surse sa confirme?

  Daca numai media securisto-PSDista a derbedului VVPonta face asemenea dezvaluiri,
  atunci acest reportaj este a diversiune ca in vremurile lor bune inainte de 1989.

  1. Mai derbedeule, daca nici cand va filmeaza cu camera ascunsa nu recunoasteti, ce vreti sa va mai faca ma ? Toti fac la fel, doar aia care nu au bani nu dau. Singura diferenta este ca astia au picat azi de prosti. Ai fost cumva printre organizatori, de cauti acum pixelul albastru ?

   1. Faptul ca ati filmat cu camera ascunsa nu este o dovada in favoarea voastra.
    Cu camera ascunsa poti face tot felul de inscenari -mai ales ca securitatea_PSDista care-l sustine pe derbedeul VVPonta numai asta face de cand Crin Antonescu „l-a luat de guler” pe derbedeu si l-a dus la Cotroceni sa fie „uns” PM.

    Daca nu se confirma si pe alte surse – independente de cloaca securisto-PSDista a derbedeului VVPonta – atunci toata chestia asta este o diversiune ca in vremurile epocii de aur.

  1. Stii ce e nostim scumpa domna: hotul major la ora aceasta in Romania este derbedeul VVPonta. Cheltuie banii cu nonsalanta plimbandu-se prin China si alte locuri fara sa apara
   vreo informatie la cat costa toata aceasta risipa.
   Daca romanii nu deschid ochii si cred tot ce le toarna pe sticla propaganda securisto-PSDista
   va fi vai si amar de Romania.

 2. HAI sa fim seriosi,ceea ce ati facut voi poate sa faca oricine acasa cu 2 vecini pusi sa spuna ceea ce vreti voi sa se auda..Iau si eu 2 sau 4 persoane le spun ce trebuie sa zica si le filmez „cu camera ascunsa”.Imi rog si un prieten si il pun sa se dea,la telefon,drept „domnul organizator de miting”…Si vai ce facatura de senzatie …Sa va fie rusine!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *