Skip to content
Știri locale Suceava

Oameni blocaţi în propriile case, după asfaltarea unei străzi: „Ne-au construit un zid de un metru şi jumătate în faţa porţilor“

Adevarul

Mai multe familii care locuiesc pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Suceava s-au trezit că nu mai pot să iasă din locuinţe după modernizarea arterei. Ca să stabilizeze strada, constructorii au realizat un zid de sprijin înalt, pe alocuri şi de 1,5 metri, scrie adevarul.ro.

Oamenii nu mai pot să-şi folosească nici garajele, pentru care plătesc impozite locale.  Ca să păşească pe stradă, unii şi-au făcut nişte scări din calaburi (bucăţi de cărămidă), care au dus la accidente. Un bătrân de 80 de ani a alunecat pe treptele improvizate şi a fost transportat la spital în stare gravă, după ce s-a lovit la cap. „Strada s-a înălţat cu mai bine de un metru. Ieşim din curte cum se poate. Am făcut reclamaţie inclusiv la Protecţia Consumatorului. Au venit două echipe şi ne-au spus că se rezolvă problema. În condiţiile de faţă, nu putem ieşi din garaj. Soţul meu a căzut, s-a lovit şi la cap, a stat internat la Neurologie”, a declarat Doiniţa Pistol pentru ”Adevărul”.

Mai multe gospodării au fost afectate după construirea zidului. FOTO: Oana Şlemco Citeste mai mult: adev.ro/ptsw64
Mai multe gospodării au fost afectate după construirea zidului. FOTO: Oana Şlemco

Reacţia Primăriei

Conducerea Primăriei Suceava cunoaşte problema şi promite măsuri. „ Acest caz nu e valabil numai pe strada Mihail Sadoveanu, pe toate străzile care se asfaltează şi mai ales străzile de pământ se fac aceste aduceri de nivel care creează probleme, ori intră la unul apa în curte, ori e deasupra. Sunt nişte lucrări pe care trebuie să le adapteze şi oamenii şi cu ajutorul primăriei dacă-i vorba de făcut un podeţ, o canalizare suplimentară, dar avem aceste două variante, modernizăm sau nu modernizăm strada”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a mai arătat că lucrarea de pe strada Mihai Sadoveanu este în curs de execuţie. Mai trebuie turnate încă două straturi de asfalt, ceea ce înseamnă că diferenţa de nivel va fi şi mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *