Skip to content
Politică

”Oameni noi”, traseiști vechi: Un fost PSD-ist, cap de listă la Camera Deputaților pe listele USR Olt

Facebook

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile parlamentare programate în data de 6 decembrie. Partidele s-au aliniat la start, candidații sunt pregătiți și campania electorală este în toi. Nu toți candidații care ne cer votul sunt însă și ceea ce par. Astăzi ne oprim asupra listelor USR Olt. Organizația ni-l propune cap de listă la Camera Deputaților pe Fănel Bădici.

Fănel Bădici, trecut pesedist

Presa locală scria pe larg în primăvară despre useristul Fănel Bădici, în contextul în care conducerea USR stabilise la centru o regulă potrivit căreia orice persoană care dorea să intre în partid și să ocupe o funcție de conducere nu trebuia să fi avut vreo legătură cu PSD. Totuși, în teritoriu această regulă a fost ignorată, astfel că înaintea alegerilor locale din 27 septembrie, Alianța USR-PLUS Olt l-a desemnat pe Fănel Bădici candidat la președinția Consiliului Județean. Acesta însă nu a reușit să se impună astfel că candidatura lui a fost „reciclată” pentru Camera Deputaților.

Problema majoră a lui Bădici ține de trecutul său pesedist. Presa din Olt scria că Fănel Bădici fusese validat ca om politic încă din aprilie 2012, de PSD Olt, prin președintele de atunci, senatorul de astăzi, nimeni altul decât Paul Stănescu. Candidatura sa, din partea PSD, pentru consiliul local din comuna Izbiceni, este cuprinsă într-un document intern al PSD, semnat în consecință de către Paul Stănescu. Numele președintelui USR Olt se găsea pe poziția cu numărul 8 pe lista PSD. Liderii USR de la centru s-au făcut însă că nu văd, de vreme ce Bădici era chiar președintele USR Olt.

ziaruldeolt.ro

USR Olt în centrul mai multor scandaluri

De altfel organizația USR Olt a fost cuprinsă de mai multe ori de scandaluri. Înaintea dezvăluirilor din presă privind trecutul pesedist al lui Bădici, fostul președinte al USR Olt, Anton Silviu Cristian fusese în centrul unui scandal care a culminat cu demisia sa. Concret, acesta fusese prins la conducând cu permisul suspendat. Ca urmare Poliția îi întocmise dosar penal. Informația a ajuns în presă, astfel că Anton Silviu a fost nevoit să își asume vina și să își depună demisia. Se pare însă că nici noul președinte al USR Olt nu rămâne în afara scandalurilor.

Culmea este că la sfârșitul lunii august, înaintea alegerilor locale, Fănel Bădici a dat un interviu în presa locală. În cadrul interviului, încercând să răspundă întrebărilor reporterului în legătură cu proiectele propuse de userist pentru județul Olt, Bădici a declarat nonșalant că: “ Orice e realizabil cu o conducere integră. Insist pe această idee: orice se poate face dacă ai integritate”. Cum rămâne însă cu integritatea celor care practică traseismul politic? O întrebare la care domnul Bădici nu a avut ocazia să răspundă. În urmă cu 8 ani de zile Fănel Bădici era un aprig susținător al PSD, astăzi este un aprig contestatar al social-democraților. Fiind pe un loc eligibil pe listele USR Olt, nu ar fi exclus să îl vedem pe Bădici în viitorul Parlament al României acolo unde poate că va avea ocazia să răspundă pe larg întrebărilor cu privire la trecutul său pesedist.

1 comentariu la “”Oameni noi”, traseiști vechi: Un fost PSD-ist, cap de listă la Camera Deputaților pe listele USR Olt

  1. Exista un moratoriu statutar de doi ani de la plecarea din alte partide, să fii susținător USR in acest timp și poți cere înscriere. Probabil că cetățeanul Bădici îndeplinirea condițiile stabilite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *