Skip to content
Politică

Oamenii Alinei Pippidi îl desființează pe Ghinea. Legături cu servicii secrete

stirimondene.eu

Oamenii Alinei Mungiu-Pippidi îl desființează pe Cristian Ghinea. Citiți, mai jos, despre cum actualul ministru al Fondurilor Europene s-a intersectat cu diverse servicii secrete.

Portalul Româniacurată.ro (site-ul Alinei Pippidi) a publicat, marți, un amplu articol în care prezintă episoadele care contrazic flagrant imaginea de tehnocrat pe care Cristian Ghinea încearcă acum să și-o construiască, deși nu lucrase nicio zi în domeniul fondurilor europene, ba chiar fusese campion la contracte cu statul.

„Începând cu anul 2012, CRPE (Centrul Român de Politici Europene, ONG-ul lui Ghinea – n.r.) devine abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, şi tot aşa până în prezent. Moldovei i se construieşte capacitatea instituţională în cooperare cu ANI din România, Georgia e ajutată să implementeze acordul de asociere, multe şi variate subiecte pe toate planurile. Chiar dacă mai sunt şi alte ONG-uri care cooperează cu AOD, CRPE e singurul care are anual venituri consistente şi totodată singurul care nu are drept competenţă Marea Neagră sau Caucazul”, punctează articolul citat.

Mai mult: site-ul citat arată cum Ghinea i-a solicitat un interviu de cercetare lui Mihai-Răzvan Ungureanu când MRU era directorul SIE.

În continuare, portalul aduce în discuție SII (Sistemul Informatic Integrat), un proiect cu dedicație pentru SRI de care ministrul Cristian Ghinea nu este deloc străin:

„Dat fiind că sub mandatul său, deocamdată incomplet, nu s-au atribuit fonduri de către MFE, ci s-au purtat lupte cu software-ul STS (atribuit greşit public lui Ghiţă), cea mai notabilă realizare a ministrului Ghinea a fost aprobarea din fondul operaţional aflat în subordinea MFE a proiectului cu dedicaţie SII pentru SRI, care adaugă 25 de milioane de euro la fondurile pentru supravegherea neconstituţională a cetăţenilor, inclusiv date despre sănătate, executate de regulă prin intermediul unor firme securiste faimoase. Ministrul Ghinea a evitat orice comentarii pe această temă, deşi e foarte locvace în general şi abia acest gen de bani ajung regulat la firme precum cele ale lui Sebastian Ghiţă, care a sărit să apere proiectul în dulce devălmăşie cu alt «tehnocrat», Marius Bostan, ex-ministrul Comunicaţiilor”, detaliază autoarea articolului.

Citiți AICI întregul material despre Cristian Ghinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *