Skip to content
Politică

Oamenii ANAF stau ca pe ghimpi: șeful Fiscului vrea să le ÎNGHEȚE salariile

radiocraiova.ro
" "

Oamenii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) stau ca pe ghimpi: șeful Fiscului vrea să le ÎNGHEȚE salariile. Vedeți mai jos care este motivul.

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat marţi că a propus Ministerului Finanțelor Publice (MFP) un amendament la proiectul Legii salarizării care prevede că, dacă nu pot fi mărite salariile angajaţilor din unităţile teritoriale, atunci nivelul acestora să rămână la limita actuală, informează Mediafax.

" "
" "

„În momentul de faţă lucrurile intră pe făgaşul normal. Mai avem nişte situaţii izolate la Brăila, Constanţa şi Hunedoara. Noi avem astăzi o întâlnire cu liderul de sindicat Vasile Marica şi cu consiliul sindicatelor din ţară, inclusiv sindicatul Finanţistului. (…) Sperăm să aducem lucrurile pe făgaşul normal şi activitatea instituţiilor afectate ieri de aceste proteste să se reia în condiţii normale”, a declarat preşedintele ANAF.

În continuare, Bogdan-Nicolae Stan a precizat care sunt categoriile angajaţilor ANAF care pierd bani în urma aplicării Legii salarizării în actuala variantă: „Nu se mai regăsesc sporurile de salarizare a celor de la vamă, un spor de 25%, precum şi sporul celor de la antifraudă care era stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă de până la 25%. Practic, aceste sporuri prin adoptarea noii legi a salarizării vor dispărea. În cele mai afectate categorii de salariaţi din cadrul ANAF sunt cei din teritoriu, mai ales cei din aparatul vamal şi cei din conducerea AJFP şi direcţiilor regionale. Avem un număr de aproximativ 3.500 de angajaţi în această situaţie – la nivelul ANAF de 14,5%. Aceste lucruri le-am înfăţişat şi domnului prim-ministru şi sperăm ca împreună cu sindicatele să găsim o soluţie în acest sens. Una din dorinţele dânşilor este ca cei din teritoriu să fie salarizaţi la nivelul aparatului central. Rămâne de văzut care va fi soluţia adoptată. Noi putem să înaintăm aceste propuneri ca amendamente la Senat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *