Skip to content
Politică

Oamenii dârdâie de frig, Raeţchi dârdâie de nervi. Ce NU a făcut Vanghelie

" "

În timp ce oamenii dârdâie de frig în blocuri, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi dârdâie de nervi. Ce NU a făcut Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, Raeţchi (posibilul candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 5) susţine că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent, pentru a verifica modul în care s-au cheltuit bugetele locale. Mai precis, PNL-istul Raeţchi este de părere că reabilitarea termică a blocurilor reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei conduse, până de curând, de Marian Vanghelie.

" "

“Suspiciunile şi acuzaţiile de corupţie de la nivelul administraţiei bucureştene demonstrează că primăriile de sector, şi mai ales Primăria Sectorului 5, au nevoie de un audit extern independent pentru a analiza, pe fiecare palier, modul în care s-au cheltuit banii bucureştenilor. Nu ne putem aştepta ca DNA să facă toată treaba, deşi nu sună rău să avem câte un procuror în fiecare primărie până facem curăţenie. Nu de puţine ori, proiectele de administraţie nu au reprezentat nimic altceva decât metode de îmbogăţire pentru foşti edili care acum răspund în faţa legii. Reabilitarea termică a blocurilor – principala dorinţă și grijă a locuitorilor din Sectorul 5 – este un exemplu relevant în acest sens. De altfel, Marian Vanghelie are un dosar pe numele său din această cauză. Între timp, dincolo de prejudiciul adus bugetului Sectorului 5, reabilitările termice fie au  rămas doar pe hârtie, fie au fost făcute de mântuială. Reabilitarea blocurilor din Sectorul 5 reprezintă un eşec din cauza corupţiei administraţiei Vanghelie”, opinează Ovidiu Raeţchi.

Parlamentarul a adăugat că în multe locuri, administraţia locală a eşuat în marile proiecte din cauza corupţiei.

“Consider că avem nevoie de un audit extern nu doar la Primăria Sectorului 5, dar și în toate primăriile la care au fost semnalate probleme. Acolo unde este cazul, aceasta trebuie să fie una din principalele priorităţi ale primarilor care vor fi aleşi la localele din vară. Banii prejudiciaţi trebuie recuperaţi şi investiţi în administraţia locală, în interesul oamenilor, nu în buzunarele primarilor şi ale apropiaţilor lor. Este evident că  în multe puncte, administrația locală a eșuat în marile probleme în primul rând din cauza corupţiei”, încheie PNL-istul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *