Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou antibiotic care poate distruge bacteriile rezistente la medicamente

Sursa foto: Pixabay

Oamenii de ştiinţă au descoperit o clasă complet nouă de antibiotice care pare să ucidă una dintre cele trei bacterii considerate a reprezenta cea mai mare ameninţare pentru sănătatea umană din cauza rezistenţei lor extinse la medicamente, potrivit The Guardian.

Zosurabalpin a învins tulpini de Acinetobacter baumannii (Crab) rezistente la medicamente foarte rezistente la Carbapenem în modele de pneumonie şi sepsis la şoareci şi era în curs de testare în cadrul testelor la om.

Crab este clasificat ca agent patogen critic de prioritate 1 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de alte două forme de bacterii rezistente la medicamente – Pseudomonas aeruginosa şi Enterobacteriaceae.

„Crabul este o cauză semnificativă de infecţie în spitale, în special la persoanele care folosesc aparate de respiraţie artificială”, a declarat dr. Andrew Edwards, lector principal de microbiologie moleculară la Imperial College London, care nu a fost implicat în cercetare. „Deşi nu este un agent patogen agresiv, acesta este rezistent la mai multe antibiotice diferite, ceea ce îl face foarte dificil de tratat”.

„Din nefericire, dezvoltarea de noi tratamente împotriva acestei bacterii a fost extrem de dificilă, deoarece aceasta este foarte pricepută în a împiedica antibioticele să treacă de stratul său celular exterior. Prin urmare, această lucrare este foarte interesantă şi oferă încredere că abordările folosite pentru a găsi noi antibiotice pot da roade”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: