Oamenii din Dolj primesc apă cu porția în plin val de caniculă

apa robinet seceta
Sursa foto: unsplash.com

În mai multe comune din județul Dolj, apa este livrată cu program, câteva ore pe zi. O parte din vină le aparține oamenilor, care își udă grădinile cu apă de la robinet, acuză reprezentanții furnizorului.

Patru ore pe zi și șapte pe noapte. Este programul în care apa nu curge la robinet în localnitatea doljeană Șimnicu de Sus. Compania din zonă susține că a fost nevoită să ia măsura, pentru al doilea an la rând, din cauza secetei. După ce apa este oprită în localitate, oamenii care dețin animale folosesc acest izvor, fiind singura sursă de apă, scrie digi24.ro.

Localnic: „Și animalele ar muri. Ne descurcăm foarte greu”.

Localnică: „Ne descurcăm puțin mai greu. Ne-am forat propria fântână, pentru că am și în grădină de udat, în solar, și de băut, de consumat, de spălat, de toate cele.” Și atunci când curge la robinet, oamenii sunt sfătuiți să nu irosească apa.

Carmen Zuican – purtător de cuvânt Compania de Apă Oltenia: „Facem apel la toți utilizatorii să folosească apa doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente.”

Laurențiu Ifrim – primarul comunei Șimnicu de Sus: „Nu au fost făcute investiții în infrastructură, adică rețeaua de apă pentru o extindere care să acopere și proprietățile noi apărute duce la această problemă. Efectiv vorbim despre mărirea capacității bazinelor de stocare, aceasta este problema.” Afectați de această decizie a companiei de apă din Dolj sunt mii de oameni din cinci localități.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: