Oamenii dintr-un sat din Argeș au început să împartă un teren public: candidat la locale le-a promis „pământ gratuit”

Sursa: Getty Images

Localnicii dintr-un sat din Argeș au început să își împartă o parcelă din domeniul public, după ce un candidat la alegerile locale le-ar fi promis că „se va da pământ gratuit”. Prefectul le-a explicat că așa ceva nu este posibil pentru că nu au acte de proprietate pe acel teren.

S-a întâmplat într-un sat al comunei Tigveni din judeţul Argeş. Oamenii au intrat pe o parcelă care aparţine domeniului public al localităţii şi au început să bată pari şi să delimiteze parcelele de pământ pe care ar vrea să îşi ridice case, după ce au aflat că ”se va da pământ gratuit”.

Informaţia ar fi plecat, conform unor surse din comună, de la un politician care va candida la alegerile locale şi care le-ar fi promis oamenilor – o comunitate foarte săracă – terenuri.

„Un conflict social care putea degenera a fost aplanat la Tigveni. Zeci de persoane au fost înşelate cu informaţii false că în localitate se va da pământ gratuit. Când au auzit un asemenea lucru, mulţi oameni au început să îşi împartă o zonă din localitate. Chiar au împrejmuit viitoarele posibile proprietăţi, la mica înţelegere, fără criterii legale”, a transmis miercuri Prefectura Argeş.

Surse locale au declarat, pentru News.ro, că informaţia conform căreia oamenii din sat ar urma să primească terenuri ar fi pornit de la un politician local care ar vrea să candideze pentru funcţia de primar al comunei Tigveni.

„Unul dintre membrii unei familii mi-a spus că el şi-a ales terenul dintre doi brazi pentru că vrea să îşi aşeze o casă la umbră. Şi am auzit mai multe poveşti de acest gen. Oamenii au fost înşelaţi! Le-am explicat faptul că nu există nicio hotărâre în acest sens şi că legea nu le permite să îşi aleagă unde se vor aşeza, fără să existe documente de proprietate. Am discutat cu ei şi, după două ore, au înţeles cum stau, cu adevărat, lucrurile! În semn de bună credinţă, au îndepărtat chiar ei ţăruşii folosiţi ca să delimiteze aşa-zisele viitoare terenuri”, a declarat prefectul judeţului Radu Perianu.

Acesta a precizat pentru News.ro că parcela de teren pe care localnicii au început să şi-o împartă aparţine domeniului public al comunei. Prefectul cataloghează drept „mojicie” gestul de a-i înşela pe oameni cu astfel de promisiuni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: