Skip to content
București

Oamenii lui Firea, apărați de organ. Episod revoltător în Primăria Capitalei (VIDEO)

hotnews.ro

Oamenii edilului general PSD Gabriela Firea sunt apărați de un organ al forțelor de ordine. Vedeți mai jos un episod revoltător petrecut marți în Primăria Capitalei.

Incidentul a fost povestit miercuri pe Facebook de către reporterul Pro TV Vitalie Cojocari. El a fost întrerupt dintr-un interviu pe care i-l lua consilierului general USB / USR Ana-Maria Ciceală atât de către președintele de ședință, Marian Orlando Culea (PSD), cât și de către alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind de la Poliția Locală, FĂRĂ însă să își precizeze numele, în ciuda insistențelor jurnalistului.

Înainte să vă prezentăm materialul video și relatarea lui Vitalie Cojocari, trebuie să spunem că relațiile dintre Culea și Ciceală sunt reci de câteva luni bune. De exemplu, site-ul Vocea.biz scria pe 7 ianuarie 2017 că în acea zi consilierii generali votaseră componenţa Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport București (RATB), noul director general al regiei fiind consilierul PSD Adrian Sorin Mihail, propus de către Gabriela Firea.

Deşi cei şase consilieri USR prezenţi la şedinţa de Consiliu nu au votat ordinea de zi, aceştia s-au pronunțat împotriva demiterii conducerii RATB. Consilierul general USR Ana Maria Ciceală a declarat că hotărârea propusă de către Gabriela Firea nu este legală, întrucât nu au fost prezentate dovezi scrise, ci „sunt doar vorbe”. Consilierii PSD s-au arătat revoltaţi de această intervenţie, iar preşedintele şedinţei de consiliu, Orlando Culea, a cerut ca Ana Ciceală să părăsească sala. După mai multe intervenţii ale consilierilor, votul a fost reluat.

Revenind în prezent, iată ce a scris Vitalie Cojocari pe Facebook:

„Mă întreabă lumea detalii despre cum am fost dat afară din sala de ședințe a Consiliului General al Municipiului București în timp ce eram într-un interviu cu un consilier municipal.

Introducerea!
Consiliul General al Municipiului București are un regulament care le interzice jurnaliștilor să filmeze interviuri în timpul ședințelor. Regulamentul a fost votat acum o lună, două. Deși, până acum nu am văzut niciodată, niciun jurnalist care să deranjeze ședințele cu vreun interviu. O fi fost, dar nu am văzut eu. Așa că nu știu care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii draconice.

Clarificare!
Am înțeles de la președintele ședinței Consiliului General că în timp ce are loc ședință nu avem voie cu interviurile, însă în pauză nu e nicio problemă. Nu sunt singurul care a înțeles asta. Colegii mei pot confirma. În fine. Se pare că nici așa nu e bine. Nici măcar în pauză, când sala de ședințe se golește.

Despre cum am fost scos din sala de ședințe în timpul unui interviu!
Deci, era pauză de ședință. Nu deranjam pe nimeni. Eram într-un colț de sală și luam interviu unui consilier general. În momentul în care acesta îmi povestea despre ”numirile discreționare” în societățile pe acțiuni ale primăriei, un domn a oprit brusc interviul. S-a băgat între cameră și noi. Nu-l văzusem, eram cu spatele, dar colega Dalila îmi spune că a împins un pic și camera. M-am trezit luat de mână și întrerupt. De ce? Pentru că nu avem voie să facem interviuri în pauza ședinței Consiliului General. Domnul nu s-a prezentat, abia după ce a văzut că nu este filmat mi-a zis că este de la Poliția Locală, și-a cerut scuze și mi-a zis că își face doar meseria.

O problemă de logică!
În regulament nu scrie nimic despre pauză, se spune doar că în timpul ședințelor nu e voie, punct. Pauza face parte din ședință sau nu? Când ședința este întreruptă, mai suntem în ședință sau nu? Această problemă de logică o las în seama celor mai pricepuți.

Interviurile interzise!
Eu v-am dat detaliile acestei întâmplări neplăcute. Fiecare judecă după cum poate și dacă îl interesează. Cert este că jurnaliștilor li se interzice să ia interviuri în sala Consiliului General din momentul în care președintele spune că a început ședința și până în momentul în care a oprit-o. Dacă vrea să-și facă meseria, trebuie să iasă pe holurile primăriei. De ce sunt importante interviurile în sala de ședințe? Pentru că acolo are loc acțiunea. Acum, video!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *