Skip to content
Politică

Oamenii lui Geoană dau asaltul la PSD: Au pus o bombă cu ceas sub plapuma noului Guvern!

Oamenii fostului preşedinte al Senatului Mircea Geoană dau asaltul la PSD, acuzându-i pe social-democraţi că au pus „o bombă cu ceas” sub „plapuma noului Guvern”.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, Partidul Social Românesc (PSRO) consideră că „România are nevoie să își reașeze administrația publică pe o bază sănătoasă, în care funcționarul să fie motivat prin metode moderne”.

PSRO observă, însă, „o încercare de a confisca adevărata dezbatere pe Legea salarizării prin teme și declarații cu un vădit caracter electoral”, arată sursa citată.

Cea mai înțeleaptă decizie este de a lua un interval de timp pentru o gândire mult mai serioasă și a nu intra în capcana pe care PSD a întins-o guvernului Cioloș încă de pe vremea în care Victor Ponta era prim-ministru și doamna Plumb era ministrul muncii. Este o bombă cu ceas care a fost pusă în mod deliberat sub plapuma noului Guvern. Știm că o astfel de lege, într-un an electoral, este extrem de greu de făcut. De aceea, un Guvern tehnocrat care nu are a da socoteală partidelor, trebuie să se concentreze pe calitatea legii pe care dânșii au făcut-o, a declarat Mircea Geoană la Sibiu, la lansarea candidatului PSRO pentru Primărie.

Partidul Social Românesc militează în continuare pentru urgenta depolitizare a administrației, fără a nega nevoia unei legi cinstite a salarizării, care să facă din cei care deservesc interesele statului român o adevărată breaslă, mai transmite formaţiunea lui Geoană.

“Discrepanțele și distorsiunile acumulate, în timp, în grila de salarizare trebuie adresate într-o logică modernă, în care depolitizarea administrației, crearea unui mecanism de motivare financiară, bazat pe criterii și obiective de performanță necesită o pregătire solidă și un dialog social susținut. Graba adoptării unei legi într-o logică de an electoral este contraproductivă. Guvernul trebuie să își ia răgazul necesar pentru așezarea pe o fundație sănătoasă și durabilă a întregului eșafodaj al funcționării statului și administrației publice din România”, a mai spus Mircea Geoană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *