Skip to content
Politică

Oamenii lui Geoană vor să dinamiteze Codul Fiscal

" "

Oamenii fostului preşedinte al Senatului Mircea Geoană vor să dinamiteze Codul Fiscal. Ce spune Partidul Social Românesc (PSRO), înfiinţat de Geoană.

Potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro, PSRO cere demisia premierului Ponta, respingerea Codului Fiscal și elaborarea unui alt Cod „bazat pe realitățile din țara noastră și care avantanjează românii și capitalul autohton”.

Conform PSRO, consensul la care au ajuns, joi, liderii partidelor care au participat la discuția din Parlament pe tema Codului Fiscal „nu este altceva decât o nouă confirmare a ordinii neoliberale și a austerității ca politică de stat practicate de PSD și de Guvernul Ponta”.

„Amânarea aplicării Codului Fiscal nu ține de prudență, ci de politicianism, de jocul de culise legat de lupta de putere care sfâșie România și sacrifică interesele românilor. Practic, ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament arată că nu este nicio diferență între Partidul Social Democrat, UNPR și celelalte partide de dreapta, toate militând pentru avantajarea marelui capital pe seama salariaților, pensionarilor și a capitalulului autohton.

Decizia de astăzi (joi – n.r.) confirmă percepția de improvizație, politicianism și incertitudine care guvernează politicile publice din România și care reprezintă «marca» guvernărilor Ponta.

Politic, există doar două consecințe logice: demisia premierului Ponta pentru irelevanță politică, lipsă de autoritate în propriul partid și coaliție și lipsă de legitimitate morală; și respingerea Codului Fiscal în Parlament, urmat de regândirea acestuia pe principii de transparență și echitate economică și socială. Partidul Social Românesc consideră că salariații români, capitalul românesc, pensionarii și toate celelalte categorii defavorizate de această formă a Codului Fiscal au nevoie de un Cod bazat pe realitățile din țara noastră, care să conducă la un model social bazat pe o distribuire corectă a creșterii economice, într-o societate a oportunităților egale, de un Cod Fiscal al cetățenilor și salariaților și nu exclusiv al capitalului.

Saga dezbaterii Codului Fiscal amplifică sentimentul de lipsă de viziune economică, perpetuă improvizație și lipsă de predictibilitate, afectând suplimentar credibilitatea României în contextul incertitudinii și volatilității extreme ale piețelor internaționale”, comentează oamenii lui Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *