Skip to content
Politică

Oamenii lui Orban, racolați de ALDE. Liderul PNL Teleorman: Se practică un mare trafic de influență EXCLUSIV

ziarul incomod

Organizația județeană PNL Teleorman se află în mijlocul unui conflict intern, după ce un consilier județean a demisionat din PNL pentru a trece în barca ALDE. Astfel, președintele organizației, Eugen Pîrvulescu, este acuzat că evită demararea procedurilor de numire a unui înlocuitor în Consiliul Județean, precum și că a favorizat, prin lipsa votului în cauză, întrunirea cvorumului de 2/3, necesar pentru adoptarea rectificării bugetare propusă de PSD în CJ Teleorman.

Surse politice au precizat, în exclusivitate, pentru PSnews.ro că Pîrvulescu amână înlocuirea în CJ Teleorman a consilierului județean, Cătălin Burcescu, întrucât următorul pe lista consilierilor, în ordinea locului pe lista PNL la alegerile locale din 2016, nu este pe placul său politic. Sursele noastre îl acuză, de asemenea, pe liderul liberal din Teleorman că se folosește de controlul pe care îl are în Biroul Județean de conducere, iar liberalii din județ nu au curajul să îi reproșeze deciziile cu care nu sunt de acord.

Redacția PSnews.ro l-a contactat, miercuri, pe președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care ne-a oferit o reacție referitoare la acuzațiile primite, respingând un posibil blat cu PSD în județul controlat de Liviu Dragnea, dar și acuzația unei atitudini autoritate în organizația condusă de el, afirmând că singurul dictator din Teleorman este liderul PSD. Astfel, Pîrvulescu spune că realitatea teleormăneană nu permite PNL să conteze în vreun fel în asigurarea cvorumului ședințelor de CJ, PSD controlând politic tot județul, iar singura cale de atac a opoziției rămâne presa.

PSD nu are nevoie de noi în Consiliul Județean, ei pot trece fără noi orice fără probleme. Apoi, un consilier județean se înlocuiește conform Statutului, conform legii, cu următorul pe listă. Următorul pe listă putea fi învestit de acum o lună și ceva, dar organizația Alexandria ne-a sesizat cu privire la o problemă de ordin disciplinar care viza persoana în cauză. Drept urmare, de aproape două luni de zile s-au depus contestații. Acum am înțeles că s-au rezolvat și săptămâna viitoare urmează să luăm o decizie, în urma rezultatelor pe care ni le va furniza organizația locală din care aceasta face parte. Nu este nicio tergiversare și nici o facilitate către PSD.

PSD, aici, se joacă cu noi – au majoritate cam peste tot, e greu. Noi dezbatem cu ei să-i mai încurcăm mediatic, dar din punct de vedere al majorității n-avem cum să ne batem cu ei pentru că, împreună cu ALDE, au majoritate în CJ, primării. Unde au, unde avem noi cele 26 de primării este altă poveste”, a declarat Eugen Pîrvulescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Întrebat cum răspunde acuzațiilor de control asupra organizației județene, în sensul în care membrii PNL Teleorman nu îndrăznesc să aibă reacții contradictorii, liderul liberal spune că dânsul nu își poate permite să constrângă conducerea județeană a PNL să nu vorbească, iar biroul este foarte vocal și siropos, spre deosebire de cel al PSD.

PNL-ul la Teleorman nu este PSD-ul de la Teleorman. Noi avem un birou foarte siropos, foarte vocal și foarte pestriț, cu oameni de peste 25 de ani în partid, nu pot eu să-i constrâng să nu vorbească. Aici avem un singur dictator: Dragnea de la PSD”, a mai spus președintele PNL Teleorman.

De asemenea, întrebat care este motivul plecării lui Cătălin Burcescu la ALDE și care este legătura acestuia cu Ludovic Orban, Eugen Pîrvulescu spune că fostului consilier județean i s-a oferit un salariu mare în Ministerul Energiei, iar plecarea sa reprezintă o palmă pentru Ludovic Orban, care acuză blaturi cu Puterea în filialele opozante, în contextul în care Burcescu era un apropiat al Marei Mareș în organizația de tineret a PNL.

”Până acum 30 si ceva de zile Cătălin Burcescu era consilier județean al PNL, a plecat la ALDE cu deputatul Ică Calotă Florică, președinte ALDE Teleorman, cu înțelegerea de a i se găsi un loc în Ministerul Energiei. La momentul acesta, dl. Burcescu este angajat în Ministerul Energiei pe un salariu de bunicel și o funcție de semi-conducere. Acesta a fost deal-ul, să plece la ALDE pe un salariu de 8.000-9.000 de lei, așa cum îmi spunea cineva. 

Cătălin Burcescu a fost liderul Ligii Aleșilor Locali a tineretului, dar n-are legătură cu Teleormanul pentru că a fost numit în urma unor înțelegeri la București cu Mara Mareș, dar plecarea lui este o pată pentru Mara Mareș și Ludovic Orban pentru că ei l-au propus și eu doar am fost informat că a primit această funcție. Organizația județeană nu l-a sprijinit în niciun fel. 

Deci, Cătălin Burcescu a vrut să plece la București, a negociat cu Calotă, am înțeles că și cu Tăriceanu, și s-a angajat în Minister. Din punctul meu de vedere, Ică Calotă, deptutat, practică un trafic mare, mare de influență – nu poți să iei un consilier local în funcție, să-l duci la Minister ca să treacă la ALDE. Mai nou, am înteles, că dl, Calotă face trafic și pe la primari promițându-le fonduri. Eu n-o să-i las așa să meargă cu mită de asta de funcții către aleșii locali”, a încheiat Eugen Pîrvulescu.

PSnews.ro l-a contactat, de asemenea, și pe Cătălin Burcescu, care a confirmat spusele liderului teleormănean al PNL. Astfel, Burcescu spune că lucrează în cadrul Electrica S.A. și a avut o relație apropiată de deputatul Mara Mareș în organizația de tineret a PNL.

”Am plecat la ALDE, am făcut și o conferință de presă. Am plecat acum o lună, o lună și jumătate, mi-am dat demisia din CJ, din toate funcțiile din PNL, inclusiv din cea de președinte al Ligii Aleșilor Locali a TNL. Am plecat din cauza problemelor care sunt la ora asta în PNL și de la nivel național și de la județ. Tot timpul războaie, tot timpul certuri, nu există ceva constructiv”, a spus Burcescu. 

Întrebat unde lucrează în prezent, dar și care este relația dânsului cu Mara Mares și Ludovic Orban, Cătălin Burcescu spune că lucrează de o lună la Serviciile Energetice Muntenia

Lucrez la Serviciul Energetic Muntenia, o companie de mentenanță, s-au dat știri în Teleorman pe tema asta. Pe Mara Mareș am cunoscut-o cu două luni înainte de alegerile care au avut loc la tineret, la nivel național. Am candidat atunci în echipa ei, am avut o relație OK. N-am avut niciun fel de probleme. Am discutat cu ea despre plecarea mea, iar cu Ludovic Orban nu am vorbit, am discutat cu cineva din conducerea PNL, un secretar adjunct, care îmi este prieten pentru că a fost președinte la Teleorman. Acum sunt vicepreședinte ALDE la nivel județean”, a declarat Cătălin Burcescu pentru PSnews.ro.

 

 

1 comentariu la “Oamenii lui Orban, racolați de ALDE. Liderul PNL Teleorman: Se practică un mare trafic de influență EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *