Skip to content
Politică

Oamenii lui Tăriceanu ies la atac și contrazic pe față CCR

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis în urma conferinței susținute de vicepreședintele PLR Daniel Barbu, Partidul Liberal Reformator transmite că PNL este continuatorul politicilor lui Traian Băsescu și că sesizarea PMP de la DNA este un mod al familiei politice a lui Traian Băsescu de a face politică prin intermediul instituțiilor de forță.

„PMP în consonanță cu noul PNL încearcă să se manifeste politic prin intermediul Ministerului Public. Este o mărturie clară a totalei lor lipse de idei și de proiecte politice. Cetățenii sunt singurii care pot sancționa la urne votul parlamentarilor. Cu privire la sesizarea PMP de la DNA consider că este un mod al familiei politice a lui Traian Băsescu de a face politică prin intermediul instituțiilor de forță, așa cum Băsescu însuși a înțeles să facă politică timp de 10 ani. Pentru că ei nu au nici un altfel de proiect, decât să ajungă la guvernare pe orice cale”, a declarat, astăzi, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator (PLR), senatorul Daniel Barbu în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PLR.

De asemenea, liderul PLR precizează că CCR nu ar avea cum să dispună reluarea votului în cazul lui Dan Șova atâta timp cât votul s-a desfășurat în conformitate cu cererea de încuviințare formulată de ministrul Justiției, cu modalitatea de vot aprobată în Biroul Permanent, fără ca vreun membru al Senatului să își manifeste opoziția.

„În principiu, Curtea Constituțională nu ar avea cum să dispună reluarea votului în cazul Șova atâta timp cât pe 25 martie a.c. votul s-a desfășurat în conformitate cu cererea de încuviințare formulată de ministrul Justiției, cu modalitatea de vot indicată de Comisia Juridică și apoi aprobată în Biroul Permanent și în Plen, fără ca vreun membru al Senatului să își manifeste opoziția. La data votului, prevederile regulamentare și legale pe baza cărora s-a desfășurat votul erau pe deplin constituționale, de vreme ce nimeni nu ridicase împotriva lor vreo excepție de neconstituționalitate”.

”Pe de altă parte, decizia Curții crează un impas constituțional în măsura în care nici o Curte Constituțională din lume nu s-a pronunțat vreodată cu privire la proceduri. Doctrina dă competență exclusivă curților cu privire la texte normative, nu la proceduri instituționale”, a mai susținut dl. senator Daniel Barbu în cadrul conferinței de presă a PLR.

„După fuziunea cu PDL, PNL devine noul partid al lui Traian Băsescu: prin retorică şi prin modalitatea de acţiune politică. PNL se comportă la fel şi vorbeşte la fel ca fostul PDL al lui Traian Băsescu. Atacurile lansate de către cei din PNL la adresa adversarilor politici seamănă izbitor de mult cu mesajele promovate de liderul spiritual al PDL, Traian Băsescu. Regăsim aceeaşi exprimare, aceleaşi mesaje, acelaşi stil de atac la persoana specifice fostului Preşedinte.„, se mai arată în comunicatul Partidului Liberal Reformator.

„Traian Băsescu şi PNL devin tovarăşi de drum. Dacă PNL va ajunge la putere, atunci şi Traian Băsescu va avea un loc călduţ şi confortabil. În următoarele luni, PMP se va dizolva în PNL, iar Traian Băsescu va primi carnet de partid la PNL, după ce se va distanţa de Elena Udrea. Astfel, se va reface „famiglia” Băsescu-PDL sub umbrela PNL.”, se mai arată în comunicat.

„Politica de acum a celor din PNL este identică cu aceea a lui Traian Băsescu – una îndreptată împotriva intereselor statului. Ei se folosesc de un curent popular şi pozează în protectorii intereselor poporului pentru a ajunge cât mai rapid la putere. PNL bate palma cu oamenii lui Băsescu, pentru a conduce România, iar fuziunea confirmă acest lucru. PNL trebuie să știe că niciun proiect politic serios nu se poate construi pe trădarea votului cetățenilor și mai ales prin promovarea unor oameni care au lucrat împotriva românilor.”, mai susțin reprezentații PLR .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *