Skip to content
Politică

Oamenii nu-l mai vor pe Iohannis: „Vă considerăm mai dușman decât…”

Oamenii nu-l mai vor pe Iohannis: „Vă considerăm mai dușman decât…”

Un mesaj dur a fost publicat pe pagina de Facebook Society Street la adresa președintelui Klaus Iohannis în care este subliniată dezamăgirea pe care șeful statului a stârnit-o în rândul celor care în urmă cu un an l-au votat.

„ADIO, domnule Johannis!

Era aproape ora cinci dupa-amiaza, si tensiunea din casele noastre era una buna de taiat cu cutitul. Fum de tigara, cafele, telefoane nervoase, refreshuri de pagini de stiri….si un tic-tac care ne anunta pe toti, din toate colturile tarii si ale lumii, ca unirea noastra in ganduri in vointa s-ar putea sa invinga. Noi votasem. Iesisem la mitinguri, pusesem la unison pozele cu VOTAT pe internet, ne numarasem importiva lor pe site-uri de socializare, convinsesem vecini si neamuri, lasasem in ultimele zile la o parte si orice urma de echilibru pe care incercasem sa o afisam elegant la inceput. Eram cu totii constienti ca ne angajasem intr-o lupta grea, imposibila chiar, a carei pierdere insa ne-ar fi durut prea tare. Traiam, ca popor, unul dintre rarele momente in care reusisem sa cream un unison dintr-un entuziasm nestarnit de nicio drama, ci doar de dorinta de a dovedi ceva frumos si de a ne da speranta noua insine.
Intamplarea a facut ca dumneavostra, domnule Johannis, sa fiti beneficiarul victoriei noastre, exponentul eforturilor, bucuriei, strigatului de victorie. Nici azi nu sunt convinsa ca ati realizat ceea ce s-a intamplat atunci, si ce capital politic si social ati avut in mana. Pentru ca nu exista o alta explicatie pentru marsavia de care ati dat dovada ulterior. Pentru marele sut in posterior pe care l-ati acordat tacticos fiecaruia dintre noi. V-ati instalat bine mersi intr-un confort personal platit si oferit de noi (si de care, fie vorba intre noi, ati profitat intr-un mod dizgratios), in care nu ati putut fi deranjat niciodata, din care nu ati aratat nici macar un fals interes pentru drame pe care noi, aici, afara, le traiam din plin. De doua saptamani mor bebelusi in tara asta, domnule Presedinte! Mor pe bune, parintii lor le cumpara sicrie si ii conduc pe ultimul drum! Ati iesit macar cu o vorba buna in calea acestor oameni? Ati sunat macar o data Ministrul Sanatatii sa il intrebati ce se intampla? Dati-ne noua numarul lui, domnule Presedinte, il sunam noi! In Parlamentul Romaniei, legile sunt in continuare votate de infractori. In partidul care va sprijina este vizibil ca exista un pact tacit cu fix cei impotriva carora ne-ati pus sa ne batem, si amaratii astia care am mers si ne-am inregimentat politic din credinta in Romania lucrului bine facut ne imprastiem care pe unde, demoralizati si scarbiti.
Ati dat dovada de o mutenie incredibila legat de tot ce era normal sa va starneasca reactii, si asta, din pacate, nu este cea mai mare tradare pe care ne-ati aratat-o. Cea mai mare tradare, domnule Presedinte Johannis, a fost momentul in care, dupa luni de zile de tacere mai enervanta decat picatura chinezeasca, ati vorbit ! Ati vorbit ca sa admonestati o institutie care, exagerat sau nu, luase o masura legala si legitima. Ati vorbit ca sa aparati exact ceea ce noi toti condamnasem ca sa va facem pe dumneavoastra ceea ce sunteti astazi !
Iar noi, pentru asta, domnule Johannis, va consideram mai dusman decat l-am considera, de exemplu, pe contracandidatul dumneavoastra de acum un an si jumatate. Macar el ne-a aratat cinstit si cine este si ce poate. Dumneavoastra ne-ati tras pe sfoara si asta sper sa va coste fix atat cat ne-a durut si dezamagit pe fiecare dintre noi. C.G”, se arată pe pagina de Facebook.

1 comentariu la “Oamenii nu-l mai vor pe Iohannis: „Vă considerăm mai dușman decât…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *