Skip to content
Politică

Oamenii PSD, buni și în guvernul PNL-USR. Cazul Adrian Găvruța, omul-cheie de la Ministerul Transporturilor

Inquam Photos / George Călin

Oamenii promovați de PSD sunt buni și în guvernul de coaliție PNL-USRPLUS-UDMR, drept dovadă că întâlnim tot mai des cazuri în care aceștia reușesc să fie păstrați în poziții-cheie ani la rând. Este și cazul lui Adrian Daniel Găvruța, pe vremuri, tânără speranță a PNȚ, promovat de PSD, și păstrat în cele din urmă și de cei din coaliție.

Adrian Daniel Găvruța (foto) este secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor și președintele CA la Poșta Română. A fost, între altele, consilier județean, șef de CA la un teatru, expert la finanțe, șef de resurse umane, consilier parlamentar, lider sindical și lector universitar. Găvruța termină în 5 ani o facultate de 4 ani, matematica, în 1997, specializarea informatică. Imediat ce termină prima facultate, se apucă și de științe economice. Nu terminase încă prima facultate și se angajează consilier parlamentar la București.

Sursa foto: MCSI

Astfel, la 26 de ani, în timp ce studia la științe economice, are și două slujbe, una de consilier parlamentar la București și alta de expert asistent la Direcția Generală a Finanțelor Publice la Timișoara. Devine vicepreședintele Timiș al partidului lui Emil Constantinescu .Ajunge în 2000, la 27 de ani, consilier județean la Timiș.

În 2001, în timp ce muncește la stat ca expert asistent la finanțe, este consilier județean, vicepreședinte de partid, termină Științele Economice, se apucă de un masterat la management agricol, este președinte al Consiliului de Administrație al Teatrului German de Stat și membru al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș. Ca orice tânăr cu viitor, Găvruța devine membru în Fundația Colegiului Național de Apărare, scriu jurnaliștii de la Libertatea.ro

La 36 de ani este angajat la stat ca expert, este președintele Federației Sindicatelor din Finanțe și Vamă, vicepreședinte al Confederației CNSRL-Frăția, membru în consiliul Parohiei Ortodoxe Blajova, membru AJVPS, absolvă un curs de auditor în Slovenia și încă patru cursuri de specializare în Timișoara. Nu este totul, căci omul este și lector universitar doctor la Științe Agricole și Medicină Veterinară. În 2011, devine expert superior și purtător de cuvânt și conduce relațiile cu presa și publicul la Direcția Generală a Finanțelor Publice, lucru care nu este deloc, dar deloc în conflict de interese cu poziția de șef de sindicat.

În 2014, șeful de sindicat ajunge și șef la resurse umane. Face și un curs de resurse umane la București, ca să fie acoperit, și se apucă, în plus, la Academia de Poliție, de Colegiul Național de Afaceri Interne, tot la București. Face Colegiul cel bun din București, ca orice șef de resurse umane la Timișoara, lector universitar la agricultură, șef de sindicat, vicepreședinte de sindicat, membru în consiliul Parohiei Ortodoxe Timișoara Nord și președinte al Comisiei Paritare a Ministerului Finanțelor Publice la București. Soția, desigur, lucrează tot la stat și tot la Finanțe, căci așa e cu coincidențele astea. Devine șef de resurse umane la Ministerul Comunicațiilor, apoi secretar general adjunct și chiar secretar general. Din octombrie 2017 este și președintele Consiliului de Administrație de la Poșta Română.

Citiți AICI articolul complet

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *