Skip to content
Politică

Oamenii PSD, „reciclați” de USR. Clotilde Armand a pus șef la primărie un director din companiile lui Firea

Inquam Photos / Raul Stef
" "

În ultimele campanii electorale USR-PLUS s-a afişat drept unul dintre principalii contestatari ai partidelor vechi, în special al PSD, cu promisiunea oamenilor noi în politică, însă alianţa pare acum că are probleme cu cadrele ajungând să propună în funcţii publice foşti social-democraţi.

După ce PS News a prezentat zilele trecute despre cazul de la Sectorul 2, acolo unde primarul USR Radu Mihaiu l-a numit în funcţia de administrator public pe Sebastian Florescu, fost director economic al Companiei Municipale „Parking Bucureşti”, companie înfiinţată de Gabriela Firea, astăzi regăsim un nou caz de „reciclare” a oamenilor PSD chiar la primăria Sectorului 1, condusă de USR-ista Clotilde Armand.

" "

Lavinia Ionescu (descarcă de aici declarația de avere și de interese), fostul director al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă București, una dintre companiile înființate de fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a fost numită recent secretar general la Primăria Sectorului 1, au declarat surse politice pentru PS News. Ionescu, deşi a fost plătită cu sume mari din taxele bucureştenilor, este şi o femeie de afaceri implicată ca acţionar şi administrator în patru companii.

Este vorba de Pensiuni Turism Ciolpani srl (unde deţine 95%), Micloşoara Hunting srl (100%), Retro Media srl (0,1%) şi Pacta Consulting (100%). Pensiuni Turism Ciolpani srl îşi are sediul într-un complex de pensiuni denumit La Garaje. De altfel, conform declaraţiei de avere, Lavinia Ionescu deţine mai multe mii de mp de teren în Ciolpani.

Reamintim că societatea Compania Municipale de Dezvoltare Durabilă Bucureşti a fost înfiinţată în iunie 2017 la iniţiativa Gabrielei Firea. Firma face parte din holdingul de 22 de societăţi propuse de primarul Capitalei de la acea vreme pentru a rezolva problemele de dezvoltare a oraşului.

Nicușor Dan vrea desființarea companiilor municipale

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că începe procesul desfiinţării companiilor municipale care au fost „o gaură neagră” în bugetul Primăriei Capitalei. Un proiect de hotărâre votat vineri în Consiliul General prevede desfiinţarea societăţii Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A.

„O chestiune mult aşteptată, începem efectiv procesul de desfiinţare a companiilor municipale care au fost o gaură neagră în bugetul municipalităţii. Sunt servicii publice al căror preţ a crescut cu 30 – 40 – 50% după ce aceste companii municipale au fost înfiinţate. Azi vorbim de prima astfel de desfiinţare – Compania Turistică”, a afirmat Nicuşor Dan vineri, la începutul şedinţei Consiliului General.

CITIȚI ȘI: Compania Turistică Bucureşti S.A va fi desființată. Ce a declarat Nicușor Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *