Skip to content
Politică

Oana Florea decriptează plecarea momentului de lângă Iohannis: Întâlnirea nu-și avea locul EXCLUSIV

cdep.ro
" "

Deputatul PSD Oana Florea – președintele Comisiei alegerilor din 2009 – decriptează plecarea momentului de lângă președintele Klaus Iohannis: demisia consilierului prezidențial Simina Tănăsescu.

CITIȚI ȘI: Cutremur la Cotroceni: consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a DEMISIONAT

Încă de la început, parlamentarul social-democrat de București a pus această demisie în legătură cu scandalul de la care a pornit totul: întâlnirea dintre Simina Tănăsescu și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

„Demisia este un act unilateral de voință. Dacă doamna Simina Tănăsescu a luat această decizie, înseamnă că și-o însușește și probabil că simte că a fost necesară această demisie. Probabil că acțiunile controversate cu privire la întâlnirea cu un judecător al Curții Constituționale aduc atingere și umbresc imaginea instituției prezidențiale și a președintelui, ca persoană. Și atunci a simțit nevoia să facă un pas înapoi.

Vom vedea ce implicații va avea acest gest. Așteptăm încă o decizie a președintelui, pentru a se conforma unei hotărâri a Curții Constituționale, care este – după cum știm – definitivă și obligatorie”, a afirmat Florea.

Întrebată dacă putem interpreta gestul consilierului de la Cotroceni drept un semn că președintele Klaus Iohannis lasă garda jos în războiul cu PSD, Oana Florea a răspuns: „E mult spus. Cum spuneam: este un act unilateral de voință. Probabil că a simțit nevoia să facă un pas înapoi, pentru a ajuta la o prefacere a imaginii și a președintelui, și a instituției prezidențiale în sine. Dar părerea mea e că afirmația dumneavoastră este un pic forțată”.

Solicitată să precizeze dacă, atunci când a vorbit despre imaginea șefului statului, se referea inclusiv la amânarea de către Iohannis a revocării Codruței Kovesi din fruntea DNA, PSD-ista a răspuns: „Da, și eu consider că amânarea nu-și are rostul și nu îi face cinste domnului președinte. Dar nu la asta mă refeream, ci la faptul că acea întâlnire nu-și avea locul în contextul menționat: cu decizia Curții, cu amânarea președintelui și așa mai departe”.

„Acea întâlnire chiar nu trebuia să aibă loc, să mai creeze atâtea suspiciuni și controverse în spațiul public: e în concediu / nu e-n concediu; îi dă două cărți; amenință cu un decret… Lucrurile au fost atât de discutate și de controversate… Chiar nu trebuia să aibă loc acea întâlnire – sub nicio formă!” a încheiat șefa Comisiei Sufrageria lui Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *