Skip to content
Politică

Oana Hăineală (fostă șefă a CSM) intervine: Comasarea DNA cu DIICOT este o mizerie!

www.sighisoara.ro

Secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală vine cu lămuriri referitoare la afirmația potrivit căreia DNA și DIICOT ar urma să formeze o singură instituție.

Citiți și Exploziv! Guvernul pregătește lovitura de grație: DNA și a DIICOT, o singură instituție SURSE

Astfel, aceasta a declarat joi, că este „o mizerie” informaţia că ar urmări comasarea DNA cu DIICOT ca să conducă noua structură, precizând că acest lucru nu se impune şi ar fi o mare greşeală dacă s-ar întâmpla, în condiţiile în care s-au investit atâţia bani în ele pentru a le face funcţionale.

„Am auzit că s-a spus la televizor că eu aş urmări reunirea DNA şi DIICOT ca să conduc noua structură. Este o mizerie. Am spus în repetate rânduri, încă din 2013, că acest lucru nu este necesar. Am spus de multe ori că este firesc ca şeful DNA să provină dintre procurorii DNA şi şeful DIICOT dintre procurorii DIICOT. Acelaşi lucru îl susţin şi acum. Ar fi o mare greşeală, nu se impune acest lucru”, a spus Oana Schmidt Hăineală, pentru News.ro

Secretarul de stat a adăugat că nu are în vedere nicio funcţie în Parchet: „Nu mi s-a propus de nimeni aşa ceva, niciodată”.

Oana Schmidt Hăineală a precizat că nu a avut vreodată vreo discuţie pe acest subiect.

„Cum să comasezi cele două structuri după ce s-au investit atâţia bani în ele pentru a le face funcţionale?”, a adăugat secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *