Skip to content
Politică

Oana Mizil consideră arestul preventiv „un abuz”. Ce intenționează să facă

Oana Mizil a mers, joi, la ICCJ unde se judecă dosarul lui Marian Vanghelie. Aceasta a făcut o serie de declarații, potrivit cărora situația în care se află Marian Vanghelie este un abuz, dar totodată și-a exprimat bucuria pentru că a fost exclusă din dosar.

Sunt foarte fericită, dvs poate nu ati observat, dar eu nu am fost trimisă în judecată, am fost scoasă din dosar. Domnii avocaţi se luptă de 4 luni ca dosarul lui Marian să se întoarcă la o curte competentă. S-a reîntors la Tribunalul Bucureşti. De astăzi nu mai venim aici. Dar eu sperăm ca de săptămâna viitoare să nu mai mergem nicăieri, să mi-l dea Dumnezeu acasă că este foarte greu„, a spus Oana Mizil, citată de romaniatv.net

Mizil le-a spus jurnaliştilor că mai are puţin şi naşte, însă din toamnă vrea să îşi deschidă o fundaţie sau o organizaţie pentru a lupta împotriva măsurii de arest preventiv pe care o califică drept un mare abuz.

Este un mare abuz care se face. Deja am inceput să mă ocup primordial să demonstrez că arestul în grija statului este abuziv. A greşit, judecă-l un an doi, trei, cinci, cât durează. Dacă a greşit, condamnă-l, dar nu-l ţine în arest 4 luni, perioada în care nu-şi poate apăra dosarul.

Acum o să mă ocup de Maria. O să nasc, o să am a grijă de copilaşul asta pe care mi l-am dorit mai mult de 12 ani şi pe care Dumnezeu mi l-a dat într-un alt moment greu al vieţii mele. Îmi dă putere, este lumina vieţii mele. Voi face o fundaţie sau o organizaţie, incă nu ştiu exact, şi il astept pe Marian acasă să mă sprijine în demersul meu. Mă voi ocupa intens din toamnă. O să lupt să demonstrez că arestul preventiv este un abuz. Nu pentru Marian Vanghelie mă lupt, ci pentru toată lumea. Elena Udrea a fost aici. A fost Bica, sunt oameni de rând pe care îi întâlnesc în arest şi imi spun să fac ceva.

Aşa cum a spus şi Marian, să ai coaloană şi demnitate inseamnă cel mai mult. Dumnnezeu mi-a dat putere, mi-a dat această fetiţă care îmi dă şi mai multă putere să-l aduc pe tatăl ei acasă. Bunicul meu mi-a spus că averea nu sunt banii, nu sunt casele, avea este familia„, a mai declarat Oana Mizil.

Amintim că primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte și se află în arest preventiv începând din 14 martie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *