Skip to content
Puterea Știrilor Video

Oana Stănciulescu, PRONOSTIC înainte de europarlamentare: câți români vor ieși la vot

psnews.ro

Oana Stănciulescu a fost invitată la Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele, și despre alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai.

Astfel, pusă în situația de a oferi un pronostic cu privire la prezența românilor la alegerile europarlamentare, jurnalista a replicat:

”Eu vreau multă prezență la vot. Cred că va fi o prezență mai mare de această dată la europarlamentare. Eu sper să fie spre 50%”.

Amintim că, deşi încrederea românilor în instituţii europene, precum Parlamentul sau Comisia, e mult mai mare decât în instituţiile naţionale, acest lucru nu se reflectă şi în prezenţa la vot. La ultimele alegeri europarlamentare, din 2014, prezenţa la vot a fost de 32,4%. Prin comparaţie, la scrutinul local din 2016 s-au prezentat 48,4% din alegători şi 39,5% la parlamentare, iar în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2014 – 53,2% şi 62% în turul al II-lea.

Dezinteresul cel mai mare s-a înregistrat în rândul segmentului de vârstă 18-24 ani – 29,6%, faţă de locale – 42% şi turul I al prezidenţialelor – 52,2%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *