Skip to content
Puterea Știrilor Video

Oana Stănciulescu suspectează o încercare de mușamalizare a dosarului 10 august: Mă simt ca în 1989

Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că decizia Parchetului Militar de a declina dosarul violențelor din 10 august la DIICOT după 11 luni de investigații este ”cea mai oribilă și cea mai mare mizerie care se putea face”.

”Să ne aducem aminte că au fost puși sub urmărire patru șefi ai Jandarmeriei Române, în urma unor dovezi, desigur. Plus că procurorii militari au extins cercetările in rem pentru abuz în serviciu și toată lumea s-a dus cu gândul la ministrul de Interne, Carmen Dan, care a fost la butoane atunci și a știut tot ce se întâmplă.
În aceste condiții, când te așteptai ca dosarul să ajungă cât mai curând în instanță, după ce procurorii militari au gestionat atâtea probe, au vizionat sute de imagini, au avut 800 de mărturii, 800 de plângeri ale victimelor, ei să zică singuri ”nu mai vrem dosarul” și să-l dea la DIICOT, unde se cercetează plângerile venite din partea Jandarmeriei privind lovitura de stat, nu miroase bine și sunt convinsă că se încearcă îngroparea dosarului”, a declarat Oana Stănciulescu la ”Puterea știrilor”.

Jurnalista spune că se simte ca în 1989 și că decizia procurorilor militari demonstrează că Parchetul acționează sub influență politică.

”Toată planeta s-a uitat la ce s-a întâmplat în Franța cu ”vestele galbene”. Ați văzut vreun dosar penal pentru lovitură de stat? Ați auzit ca Jandarmeria, Poliția, Procuratura din Franța să acuze sau să investigheze o lovitură de stat? Și au devastat străzi, magazine. Noi, pentru că n-am ieșit din retorica securist-comunistă din 1989, facem dosar de lovitură de stat. Păi cine să fi dat lovitura de stat? Copilașii ăia care se jucau la girafă, Mihai Șora care are 100 de ani?
A, a fost identificat un grup de indivizi agresivi – dar degeaba a fost identificat, pentru că nu a fost extras din piață -, care dădeau cu PET-uri de 0,5l în jandarmi peste gardul guvernului. Asta e lovitură de stat?

E o mizerie care demonstrează că Parchetul este sub influențe politice și că în parchetele din România sunt mulți procurori de dinainte de 89. Mi se pare o decizie inadmisibilă, care pe mine mă înspăimântă”, a adăugat Oana Stănciulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *