Skip to content
Politică

Obama a primit scrisorile de acreditare ale lui George Maior

Barack Obama a primit scrisorile de acreditare din partea lui George Maior, în cadrul unui ceremonii organizate la Casa Albă.

George Maior a vorbit, în fața oficialilor americani, despre importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii pentru relațiile dintre cele două țări.

„Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune”, a precizat ambasadorul George Cristian Maior, citat de hotnews.ro.

De asemenea, in mesajul transmis presedintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.

„Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale”, a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *