Skip to content
Politică

Obama critică Administraţia Trump şi îndeamnă americanii să voteze la alegerile din noiembrie

Fostul preşedinte american Barack Obama i-a criticat vineri pe Donald Trump şi pe republicani, făcând apel democraţilor să voteze în alegerile din luna noiembrie, acesta fiind singurul mod de a verifica „abuzul de putere”, relatează reuters.com.

„În două luni veţi avea ocazia de a restaura o urmă de raţiune politicii noastre. Există o singură verificare a abuzului de putere şi aceea eşti tu şi votul tău”, a declarat Obama în cadrul unui discurs susţinut la Universitate din Illionois.

„La urma urmelor, ameninţarea la adresa democraţiei noastre nu este reprezentată doar de Donald Trump sau de actualii republicani. Cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei noastre este indiferenţa. Cea mai mare ameninţare este cinismul”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Acesta l-a criticat pe preşedintele Donald Trump pentru atacurile la adresa presei şi la independenţa sistemului judiciar, pentru nativism, renaşterea naţionalismului, relaţia cu Rusia şi retragerea din acordul de la Paris privind schimbările climatice. Barack Obama a acuzat şi Partidul Republican pentru susţinerea lui Donald Trump.

„Îmi pare rău, l-am urmărit, dar am adormit la el”, a afirmat Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *