Skip to content
Politică

Obama dă undă verde intensificării luptei contra terorismului

Președintele american, Barack Obama, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Statele Unite vor face tot posibilul pentru a lupta împotriva terorismului.

„Am văzut evenimentele din Paris și ce înseamnă amenințarea. Înainte de weekend, de Ziua Recunoștinței, vom lua măsurile de securitate necesare pentru a păstra securitatea. Voi da detalii în următoarele săptămâni. Vom face tot posibilul să luptăm împotriva terorismului. Vom încerca să eliminăm teroriștii din Irak și Siria (…) Ieri, cu președintele Hollande, am luat o hotărâre să lucrăm împreună pentru a elimina ISIS, acolo unde lucrează. Avem nevoie de tactică. Este primul nostru scop.

Vom continua să facem tot ce e posibil pentru a evita atacurile teroriste la noi acasă sau în alte state. Am luat măsuri de siguranță majore, de la 11 septembrie, pentru a ne asigura securitatea acasă, dar și afară și vom lua alte măsuri pe viitor. Vom continua măsurile de securitate pe viitor. Nu avem informații care să arate că există vreo amenințare directă la SUA. Serviciile noastre de securitate lucrează tot timpul și am primit asigurări că nu avem amenințări directe.

Vom lucra în permanență, mai ales acum în perioada sărbătorilor. Vom fi vigilenți, informați tot timpul dacă primim vreo amenințare directă. Oamenii trebuie să fie vigilenți să dea tot timpul informații dacă văd ceva suspect. Trebuie să fim atenți”, a declarat Barack Obama citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *