Skip to content
Politică

Obama îşi arată colţii faţă de Rusia. Zeci de diplomaţi, EXPULZAŢI

BKTVNews.com

Preşedintele SUA, Barack Obama, îşi arată colţii faţă de Rusia chiar şi pe final de mandat. Zeci de diplomaţi au fost EXPULZAŢI.

Două reprezentanţe diplomatice ruse, din statele New York şi Maryland, au fost închise, scrie Mediafax, citând CNBC.

Cei 35 de diplomaţi ruşi au fost declaraţi „personae non gratae” şi au primit notificări prin care li se cere să părăsească teritoriul SUA în cel mult 72 de ore.

Administraţia Barack Obama a avertizat că va lua măsuri de retorsiune, inclusiv sancţiuni, pentru presupusa implicare a Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

În octombrie, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative.

În ultimele luni, mai mulţi oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump.

Decizia de expulzare a diplomaţilor ruşi nu reprezintă reacţia totală faţă de „activităţile agresive” ale Rusiei, care ar trebui să fie o sursă de îngrijorare pentru toţi cetăţenii americani, a declarat joi seară preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama.

„Toţi cetăţenii americani ar trebui să fie îngrijoraţi din cauza activităţilor Rusiei. În octombrie, Administraţia mea a stabilit şi a anunţat că Rusia a întreprins acţiuni menite să interfereze cu procesul electoral din Statele Unite. Furturile de date şi lucrurile dezvăluite puteau fi ordonate doar de la cel mai înalt nivel al Administraţiei de la Moscova. Aceste măsuri nu reprezintă reacţia totală faţă de activităţile agresive ale Rusiei”, a declarat Obama.

1 comentariu la “Obama îşi arată colţii faţă de Rusia. Zeci de diplomaţi, EXPULZAŢI

  1. „presupusa implicare a Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.”

    Presupusa fiind cuvântul cheie. Nu numai că nici CIA nici nimeni altcineva nu a arătat niște dovezi care să arate clar că în atac ar fi implicată vreo instituție a statului rus, dar WikiLeaks a declarat clar că, mailurile scurse pe care ei le-au publicat, nu au provenit de la o sursă guvernamentală rusă.

    În opinia mea, acțiunea președintelui Obama este foarte iresponsabilă. Nu poți risca izbucnirea unui nou război rece pe niște zvonuri născocite de cine știe cine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *