Skip to content
Politică

Obama, mai optimist ca niciodată: „De când am preluat mandatul…”

Barack Obama va ține un discurs marți asupra stării Uniunii pentru începutul de an. Discursul va fi al optulea, dar și ultimul în calitatea sa de președinte al Statelor Unite ale Americii din tradiționalul prim discurs al noului an.

„De când am preluat mandatul acum șapte ani în plină criză, nu cred că am fost atât de optimist cu privire la noul an ca acum”, afirmă președintele american într-o înregistrare video postată online miercuri.

Cu ocazia acestui discurs anual în fața Camerei Reprezentanților, în fața tuturor parlamentarilor, guvernului și judecătorilor Curții Supreme, președintele american își prezintă obiectivele pentru anul ce a început.

La mai puțin de zece luni până când America va avea un alt președinte, Obama anunță că obiectivul său este acela de a trece de la un catalog de inițiative sau propuneri legislative la concentrarea asupra viziunii sale a Americii pe termen mediu.

„În acest discurs privind starea Uniunii, vreau să subliniez, în afară de progresele remarcabile pe care le-am făcut, ceea ce trebuie să facem împreună în anii următori. Lucruri mari care vor garanta copiilor noștri o Americă mai puternică și mai prosperă”, explică el, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *