Skip to content
Politică

Obama se confesează: Mă simt responsabil de situația din Alep

Liberty News Now

Președintele SUA, Barack Obama, a recunoscut vineri că se simte „responsabil” de ceea ce se întâmplă în orașul sirian Alep, la fel ca și de alte situații „oribile” petrecute în diverse locuri din lume.

„Mereu mă simt responsabil”, a răspuns Obama, întrebat despre situația din Siria, și în special cea din Alep, în timpul ultimei sale conferințe de presă din acest an la Casa Albă.

Obama a admis de asemenea că nu poate să spună că strategia sa în fața conflictului din Siria ar fi funcționat, notând că prioritatea în evaluarea opțiunilor disponibile a fost să facă ceea ce e „corect” pentru interesele țării sale.

„Nu pot spune să fi avut succes” și „asta este ceva cu care trebuie să merg la culcare în fiecare noapte”, a comentat Obama, conform EFE, citat de realitatea.net.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că ceea ce a făcut de când a început conflictul sirian a fost să ia „cea mai bună direcție” posibilă pentru a încerca să pună capăt acestui război civil, prin sprijinirea opoziției moderate la regim, prin a pune presiune pe toate părțile implicate și prin căutarea de soluții pe căi diplomatice.

Liderul american a admis că războiul din Siria a fost una dintre problemele „cele mai dificile” pe care le-a înfruntat în președinția sa, care se va încheia pe 20 ianuarie anul viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *